ΚΚΕ:Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ είχε το πρωί της Τετάρτης 22/11 κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.
Στη συνάντησή τους έγινε ενημέρωση από τον πρύτανη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και η πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως η διαφαινόμενη κατάργηση νέων 6 τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας, ζητήματα υποστελέχωσης του ιδρύματος σε διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, την εντατικοποίηση της εργασίας του ΔΕΠ και το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων αποφοίτων των τμημάτων μηχανικών.
Ο Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην κατάργηση των 6 τμημάτων που φέρεται έχει πρόθεση η κυβέρνηση. Το ΚΚΕ, τόνισε, τοποθετείται από θέση αρχών υπέρ της λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων και των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, σε σχέση με τις ανάγκες στις οποίες ανταποκρίνονται τα επιστημονικά τους αντικείμενα, μέσα από τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνικής, ανάγκες μορφωτικές και ανάγκες ανάπτυξης της επιστημονικής γνώσης μέσα από την ερευνητική δραστηριότητα. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ύπαρξη των τμημάτων αυτών δίνουν τη δυνατότητα σε νέες και νέους της Κρήτης να κάνουν σπουδές στα αντίστοιχα επιστημονικά αντικείμενα χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της μετεγκατάστασης σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι τα τμήματα αυτά, όπως και όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, πρέπει να λειτουργούν με αποκλειστική κρατική επιχορήγηση στο ύψος των πραγματικών τους λειτουργικών και ακαδημαϊκών αναγκών, με πλήρεις υποδομές και εξοπλισμό, με επαρκή στελέχωση από μόνιμο διδακτικό, ερευνητικό και λοιπό προσωπικό με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με φοιτητική μέριμνα στο ύψος των αναγκών των φοιτητών, και κυρίως, με διασφαλισμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία να απορρέουν από το πτυχίο – μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.
Τέλος, είπε ότι το ΚΚΕ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη βουλή, στηρίζοντας το φοιτητικό κίνημα, το κίνημα των ΔΕΠ και των άλλων εργαζομένων των πανεπιστημίων, ενάντια στην περεταίρω εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μέσω της προωθούμενης κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, την οποία έχουν υπηρετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, για ουσιαστικά μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, για πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Είχαν στην κατοχή τους κοκαΐνη,κάνναβη, ζυγαριές και...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο...

Δήμος Μαλεβιζίου:Παρουσιάστηκαν οι μελέτες φραγμάτων ανάσχεσης για...

Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής προστασίας των ευάλωτων περιοχών της...

Ηράκλειο:Είχαν στην κατοχή τους κοκαΐνη,κάνναβη, ζυγαριές και...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο...

Δήμος Μαλεβιζίου:Παρουσιάστηκαν οι μελέτες φραγμάτων ανάσχεσης για...

Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής προστασίας των ευάλωτων περιοχών της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους πολίτες. Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το...

Νέο… καραβάνι μεταναστών νότια της Κρήτης-Ένας νεκρός μέσα στο σκάφος

Συνεχίζονται οι ροές-Πάνω από 200 άτομα στο νησί. «Συναγερμός» σήμανε...

Κρουαζιέρα: Ιστορικό ρεκόρ με 8,3 εκατ. επιβάτες – Στην πρώτη γραμμή Πειραιάς και Κρήτη

Ο Πειραιάς διατηρεί την κορυφή, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος...

Η ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου αποχαιρετά τον Μανόλη Καμπιτάκη

Θλίψη για τον χαμό του Με βαθιά θλίψη η Διοίκηση...