«Κλασικός» Ερντογάν: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος AKP στις δημοτικές εκλογές

«Κλασικός» Ερντογάν: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

«Οι υποψήφιοί μας δεν είναι και δεν θα είναι σαν αυτούς που κάθονται στην καρέκλα του δημάρχου, αλλά έχουν τα μάτια, την καρδιά και το μυαλό τους αλλού», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων της περιφέρειας Σμύρνης του κόμματος ΑΚP, το Σάββατο, ενόψει των τουρκικών δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου.

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και τη ρίψη του στη θάλασσα από τη Σμύρνη»

Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου, πάντως, καθώς επιδιώκει να επανακαταλάβει τις οικονομικά ισχυρές μητροπόλεις – Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη – που έχασε από την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν περέλειψε να θυμηθεί και τα… παλιά, αναφερόμενος στον «εθνικό αγώνα που διεξήχθη σε αυτά τα εδάφη, τα οποία», όπως είπε, «βίωσαν τον πόνο της κατοχής μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα»

«Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σμύρνης, είναι τα μέρη όπου μπήκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και έγιναν τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξής μας σε αυτά τα εδάφη. Έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να διατηρήσουμε αυτά τα αρχαία εδάφη, τα οποία φιλοξένησαν πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν, ως πατρίδα μας για χιλιάδες χρόνια», ανέφερε ο Ερντογάν.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά, χωρίς να κατονομάσει, πάντως, την Ελλάδα: «Ωστόσο, ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας και τη ρίψη του στη θάλασσα από τη Σμύρνη. Οι κινήσεις δημοκρατίας και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε μετά τη νίκη του Εθνικού Αγώνα και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας μας εμποδίζονταν πάντα με διάφορους τρόπους και μεθόδους».

Στη συνέχεια, μίλησε για την τρομοκρατία, τόσο του PKK, όσο και «της προδοτικής συμμορίας FETO», υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτών που στήνουν αυτό το «βρώμικο παιχνίδι» είναι να εμποδίσουν την Τουρκία να γίνει ξανά περιφερειακός και παγκόσμιος παράγοντας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση και την εξέλιξή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Σμύρνη αποτελεί παγίως το ευαίσθητο σημείο των Τούρκων, γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία πολιτικοί όλων των κομμάτων – πόσο μάλλον ο Ερντογάν – κάνουν «εμπρηστικές» αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και τη νίκη τους επί των Ελλήνων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.