Κλειδώνουν τα μέτρα για τις γιορτές την Πέμπτη – Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Ημερομηνία:

Η κυβέρνητική υπογραφή στα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα γεννηθεί… μια νέα πανδημία θα μπει αύριο, Πέμπτη σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη.

Η κυβέρνητική υπογραφή στα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα γεννηθεί… μια νέα πανδημία θα μπει αύριο, Πέμπτη σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη, κάποια μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού και ειδικότερα της παραλλαγής Όμικρον, που σαρώνει ήδη στην Ευρώπη.

Τα μέτρα αυτά φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προχωρά αύριο, Πέμπτη, στις σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για να δαμαστεί η πανδημία επιβεβαίωσε ουσιαστικά το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μεταθέτοντας όμως την εφαρμογή τους για μετά την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, η Επιτροπή, με τη μία μετά την άλλη χώρα στην Ευρώπη να προχωρά σε σκληρά μέτρα, προφανώς θεωρεί υψηλής επικινδυνότητας απόφασης να μη ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο πριν τις εορτές.

Έτσι πρότεινε κάποια μέτρα με άμεση εφαρμογή, θα ισχύουν αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους, η οποία όπως προαναφέρθηκε θα γίνει αύριο, Πέμπτη, και μια σειρά μέτρων των οποίων η εφαρμογή θα ξεκινήσει 3 Ιανουαρίου.

Μέτρα άμεσης εφαρμογής
Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)
Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναφορικά με την αναστολή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την ευθύνη της απόφασης θα την έχουν οι Δήμοι και όχι η κυβέρνηση.

Ήδη ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης «Παραμονή Χριστουγέννων – Νύχτα των Ευχών» που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην πλατεία Κοτζιά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Leolia Nautica...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού,...

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν...

Οσοι υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν κληρώθηκαν στην πρώτη φάση...

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Leolia Nautica...

Ζαχαρίας Χνάρης: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού,...

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν...

Οσοι υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν κληρώθηκαν στην πρώτη φάση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στεγαστικά δάνεια: Από ρεκόρ σε ρεκόρ το 2026

Ένα στα πέντε στεγαστικά δάνεια στο πρώτο μισό του...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 30 Αυγούστου 2026 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”,

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Γούρνες: «Πράσινο φως» με όρους για την επένδυση 1.614 κλινών της DIMAND

Με θετική γνωμοδότηση ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την...