Κλειδώνουν τα μέτρα για τις γιορτές την Πέμπτη – Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

Η κυβέρνητική υπογραφή στα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα γεννηθεί… μια νέα πανδημία θα μπει αύριο, Πέμπτη σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη.

Η κυβέρνητική υπογραφή στα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν θα γεννηθεί… μια νέα πανδημία θα μπει αύριο, Πέμπτη σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη, κάποια μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού και ειδικότερα της παραλλαγής Όμικρον, που σαρώνει ήδη στην Ευρώπη.

Τα μέτρα αυτά φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προχωρά αύριο, Πέμπτη, στις σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για να δαμαστεί η πανδημία επιβεβαίωσε ουσιαστικά το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μεταθέτοντας όμως την εφαρμογή τους για μετά την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, η Επιτροπή, με τη μία μετά την άλλη χώρα στην Ευρώπη να προχωρά σε σκληρά μέτρα, προφανώς θεωρεί υψηλής επικινδυνότητας απόφασης να μη ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο πριν τις εορτές.

Έτσι πρότεινε κάποια μέτρα με άμεση εφαρμογή, θα ισχύουν αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους, η οποία όπως προαναφέρθηκε θα γίνει αύριο, Πέμπτη, και μια σειρά μέτρων των οποίων η εφαρμογή θα ξεκινήσει 3 Ιανουαρίου.

Μέτρα άμεσης εφαρμογής
Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)
Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναφορικά με την αναστολή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την ευθύνη της απόφασης θα την έχουν οι Δήμοι και όχι η κυβέρνηση.

Ήδη ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης «Παραμονή Χριστουγέννων – Νύχτα των Ευχών» που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην πλατεία Κοτζιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.