Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Ρέθυμνο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Σε ότι αφορά το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, επίσης ΔΕΝ θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 25 και αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019».

Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων

Εντωμεταξύ τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο για το γεγονός ότι δεν προέβησαν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού Ρεθύμνου για σήμερα Δευτέρα, ενώ ήταν από μέρες γνωστή η πρόγνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, εκφράζει προς τους δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου (όπου τα σχολεία λειτούργησαν), την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Πιστεύουμε αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Νίκος Αδράμης, πως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπρεπε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ακόμα και αν δεν ήταν άμεσα στις αρμοδιότητές της, και να καλύψει το κενό των τοπικών αρχών.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση των εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, μαθητές και οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές που έρχονται ακόμα και από άλλους νόμους, βρέθηκαν σε δρόμους κλειστούς από κατολισθήσεις ή σε κατολισθήσεις σε εξέλιξη, σε ορμητικά νερά ή σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις, που περιόριζαν σημαντικά την ορατότητα. Ακόμα και για τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς που κινήθηκαν πεζοί για το σχολείο ήταν δύσκολο έως επικίνδυνο, σε κάποιες περιπτώσεις».

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν θετική εξέλιξη την ανακοίνωση από την πλευρά των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου πως αύριο Τρίτη τα σχολεία ευθύνης τους θα παραμείνουν κλειστά και καλούν και τους άλλους δήμους «να εξετάσουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.