Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο

Κλιμάκιο της Κ.Ο Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους τους ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Δημήτρης Δουλουφάκης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του Κόμματος.
Από την συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα σοβαρά ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του φορέα, καθώς η πλειοψηφία του προσωπικού εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα η Κινητή Μονάδα στο Ηράκλειο αλλά και η Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα λειτουργούν αποκλειστικά με προγράμματα ΕΣΠΑ, που έχουν ημερομηνία λήξης. Οι εργαζόμενοι τόνισαν την μεγάλη δυσαναλογία ανάμεσα στο ανεπαρκές μόνιμο προσωπικό και στον πολύ μεγάλο πληθυσμό που εξυπηρετούν οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν τις δυσκολίες που προκύπτουν στην ίδια την θεραπεία των εξυπηρετούμενων εξαιτίας της ανακύκλωσης του προσωπικού.
Στην παρέμβασή του, ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την ανάγκη ενίσχυσης των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και προβάλλει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για την πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, υποβαθμίζουν χρόνια τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την θεραπεία με «υπηρεσίες μείωσης βλάβης», ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες πρόληψης παραμένουν ελάχιστες. Επισήμανε ότι κομμάτι αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η επιλογή της υποστελέχωσης του φορέα και της διεύρυνσης των ελαστικών μορφών εργασίας.
Στηλίτευσε τη στάση όλων των άλλων κομμάτων που ενώ καταψήφισαν κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος την πρόταση του ΚΚΕ για άρση της απαγόρευσης του άρθρου 103 για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κάνουν δηλώσεις στήριξης προσβλέποντας στην υφαρπαγή της ψήφου.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων μέσα και έξω από την Βουλή και τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές για να βγει ενισχυμένος και ο λαός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.