Κλιμάκιο του ΚΚΕ στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Περιοδεία στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέο υποψήφιο, τη Μαρία Κοκοσάλη, αρχαιολόγο, στέλεχος του ΚΚΕ καθώς και το Γιώργο Σταυρακάκη αρχαιοφύλακα του Μουσείου Ηρακλείου.
Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε εκφράστηκε από την πλευρά των εργαζομένων η ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τον νόμο πια για την μετατροπή των 5 μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ αλλά για τα γενικότερα ζητήματα σχετικά με το σιδηροδρομικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τον διαγωνισμό-παρωδία του ΑΣΕΠ, την ομηρία των συμβασιούχων.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ήρθε αντιμέτωπο με την καθημερινότητα των εργαζομένων στην ΕΦΑΗ με τους στοιβαγμένους φακέλους να τους πνίγουν καθώς ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και το προσωπικό ελάχιστο για να διεκπεραιώσει χιλιάδες υποθέσεις πολιτών αλλά και εταιρειών της δήθεν πράσινης ανάπτυξης φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών κλπ.
Από την πλευρά του ο Μ. Συντυχάκης εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στον υποδειγματικό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ στο Ηράκλειο και ειδικά οι εργαζόμενοι του Μουσείου Ηρακλείου. Χαρακτηριστικά είπε ότι μπορεί να χάθηκε μια μάχη με την υπερψήφιση από την πλευρά της κυβέρνησης της μετατροπής των μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε και χρειάζεται οργάνωση και συνεχής αγώνας για να αντιστραφεί η εμπορευματοποίηση και απαξίωση του πολιτισμού ως κοινωνικό αγαθό.
«Ο νέος νόμος για τα Μουσεία», σημείωσε, «είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την εμπορευματοποίηση των πάντων στα πλαίσια της απελευθέρωσης, όπως ο πολιτισμός, η ενέργεια, οι μεταφορές, τα λιμάνια, το νερό με συνέπειες σαν αυτές που ζήσαμε με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, την ενεργειακή φτώχεια, το πανάκριβο νερό. Ο στόχος της μετατροπής των κοινωνικών αγαθών σε εμπόρευμα είναι η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους από τους ιδιώτες σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Κέρδος που στο βωμό του θυσιάζονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα κοινωνικά αγαθά ΔΕΝ αποτελούν εμπόρευμα, αλλά αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση. Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να πάει ο λαός στην κάλπη, για να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ και να ισχυροποιηθεί, ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να παίξει το ρόλο της ΙΣΧΥΡΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΕΕ: «Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία το μηδένισμα του κοντέρ στο εμπόριο – Οι αριθμοί πλέον «φωνάζουν»

Δεύτερο συνεχόμενο έτος συρρίκνωσης του ισχυρότερου κλάδου και μεγαλύτερου...

Εορτολόγιο 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και η μητέρα του πήγε να ζητήσει «τα ρέστα» από τον καθηγητή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...