Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου

Την Παρασκευή, 13/01, κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, επισκέφτηκε τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τους διοικητές και τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις θέσεις τους ΚΚΕ για την πυροπροστασία και τα προβλήματα των εργαζομένων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ συζήτησε με τους πυροσβέστες για τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις του ΚΚΕ και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Ειδικότερα για τα ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συζητήθηκαν οι δεκάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις που έχουν γίνει στη Βουλή από το ΚΚΕ για τα προβλήματα των πυροσβεστών και ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ικανοποιήσει. Ειδική αναφορά έγινε στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας και στο απαράδεκτο καθεστώς των τεσσάρων διαφορετικών εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι, 5ετείς, 7ετείς, εποχικοί). Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών, όπως με πρόσφατη τροπολογία έχει ζητήσει και στη Βουλή το ΚΚΕ.
Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες αναδείχθηκαν οι μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, το οποίο χρήζει ανάγκης και ηλικιακής ανανέωσης, οι ανάγκες για ανανέωση του στόλου των οχημάτων, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι παλιά, οι ανάγκες για νέο και σύγχρονο εξοπλισμό ώστενα καλυφθούν οι ανάγκες των πυροσβεστών για μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αναδείχθηκε, ακόμα, η ανάγκη κατασκευής νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της ΠΥ Ηρακλείου.
Από την μεριά του ΚΚΕ, δηλώθηκε η στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες εργασιακές και μισθολογικές διεκδικήσεις των πυροσβεστών. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού να μην αποδεχτούν τη σημερινή κατάσταση, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές (βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές) αλλά και στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Το ΚΚΕ δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, την προστασία από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων.
Τις επόμενες μέρες κλιμάκια του ΚΚΕ θα επισκεφτούν και άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.