Κλιματιστικά: Τα «μυστικά» για εξοικονόμηση ρεύματος – Τι προτείνουν οι ειδικοί

Ημερομηνία:

Με κάθε τρόπο τα νοικοκυριά προσπαθούν να κρατήσουν τα σπίτια τους δροσερά με τα κλιματιστικά χωρίς να… παγώσει η τσέπη τους, όταν έρθει ο λογαριασμός ρεύματος

Με τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού και τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ, ένα μέσο νοικοκυριό σε σύγκριση με τους μήνες της άνοιξης θα δει τον λογαριασμό ρεύματος του Ιουλίου σχεδόν να διπλασιάζεται.

Πάνω από 150 ευρώ

«Τον Απρίλιο θα πληρώσει περίπου 150 ευρώ για ένα λογαριασμό ρεύματος όπου αυτό το ποσό γίνεται γύρω στα 267 ευρώ λειτουργώντας ένα κλιματιστικό 24 χιλιάδες btw για δέκα ώρες με 15 λεπτά την kw παλαιού τύπου», ανέφερε ενεργειακός επιθεωρητής.

Παρόλο που πέρυσι, λόγω των επιδοτήσεων πολλοί πολίτες έτρεξαν να αγοράσουν κλιματιστικό και φέτος η ζήτηση για κλιματιστικά και ανεμιστήρες παραμένει ιδιαιτέρως αυξημένη.

Τα φίλτρα να είναι καθαρά

«Προσέχουμε την θερμοκρασία μας να είναι 27-28 η 12 βαθμούς Max από την εξωτερική θερμοκρασία, ενεργοποιούμε το wifi του κλιματιστικού που θα πάρουμε για να μπορέσει να δουλέψει νωρίτερα και προσέχουμε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φίλτρα να είναι καθαρά», σχολίασε ο Νίκος Καρώνης, έμπορος.

Η συντήρηση

Την ίδια ώρα, τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν για συντήρηση κλιματιστικών που ανάλογα με τον τύπο κοστίζει από 30 έως και 40 ευρώ.

«Αν το χρησιμοποιούμε χειμώνα καλοκαίρι, χρειάζεται μία φορά το χρόνο αν το χρησιμοποιούμε μόνο το καλοκαίρι αρκεί μία φορά το χρόνο. Βοηθάει στην μεγαλύτερη απόδοση του κλιματιστικού, στην καλύτερη απόδοση να μην επιβαρύνει το μηχανισμό του και να κάνει και μεγαλύτερη οικονομία», εξήγησε υπάλληλος σε κατάστημα κλιματιστικών.

Πέρα από την σωστή συντήρηση υπάρχουν και μικρά τρικ να κρατήσουμε την ζέστη έξω από το σπίτι.

Τα μικρά τρικ

Για να κρατήσουμε τη δροσιά μέσα στο σπίτι συστήνεται να κατεβάζουμε τέντες, περσίδες, ρολά μέχρι τη δύση του ήλιου, ενώ συστήνεται και ανεμιστήρας οροφής που συνδυασμό με το κλιματιστικό κατεβάζει την αίσθηση της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς.

Όσο αυξάνεται όμως η θερμοκρασία, τόσο μεγαλώνει η κατανάλωση και φουσκώνει ο λογαριασμός.

«Για κάθε ένα βαθμό πάνω από τους 38 αυξάνει η κατανάλωση του ρεύματος 8%, δηλαδή αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος φθάσει τους 42 βαθμούς, έχουμε 32% αύξηση», επεσήμανε ενεργειακός επιθεωρητής.

Τα παλαιού τύπου κλιματιστικά καταναλώνουν μέχρι και 60% παραπάνω από ότι τα καινούργια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Μαθητές ανάγκασαν...

Το περιστατικό που συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από...

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας...

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Μαθητές ανάγκασαν...

Το περιστατικό που συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απάτη με κρυπτονομίσματα: Δύο άτομα στη φυλακή-Ένας ελεύθερος με όρους

Μετά την απολογία τους-Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 7 από τα...

1ο Παγκρήτιο expo-Forum στις Βρυξέλλες για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης

Πρόκειται για προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις που θα έχουν την...