ΚΝΕ:Εκδρομή στα Ανώγεια με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και τα 80 χρόνια του ΕΑΜ

Οργανώσεις Σπουδάζουσας Κρήτης της ΚΝΕ
Εκδρομή στα Ανώγεια με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και τα 80 χρόνια του ΕΑΜ
Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την ιδιαίτερη φετινή επέτειο των 80 χρόνων του ηρωικού ΕΑΜ , που αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Κρήτης οργανώνουν το Σάββατο 30 Οκτώβρη μονοήμερη εκδρομή στα Ανώγεια Ρεθύμνου με σύνθημα:

«Η ιστορία μας διδάσκει:
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό,
να τσακίσει το φασισμό,
ανοίγωντας το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!»

Το ιστορικό χωριό των Ανωγείων αποτέλεσε πυρήνα του αντάρτικου αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή ενάντια στους φασίστες κατακτητές, για αυτό και το «εκδικήθηκαν» με 3 ολοκαυτώματα.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, να μάθουν την αλήθεια για την Ιστορία της περιόδου, να έρθουν σε επαφή με τα πλούσια διδάγματα που βγαίνουν απο την μελέτη της ιστορικής πείρας του κινήματος, μέσα απο το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ και τα συμπεράσματα που συλλογικά έχει καταλήξει το κόμμα μας και αποτελούν σημαντικό αναντικατάστατο εφόδιο για την ταξική πάλη σήμερα.
Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πανέμορφο και ιστορικό χωριό των Ανωγείων στην κορυφή του Ψηλορείτη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:
Αναχώρηση με λεωφορεία: Από το Ηράκλειο στις 10 π.μ., από το Άγαλμα Βενιζέλου, από τα Χανιά στις 9 π.μ. από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και από το Ρέθυμνο στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο.
11.30 – Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στο κέντρο του χωριού.
12.45 – Επίσκεψη στην πλατεία Αρμί, στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων. Σύντομη παρουσίαση του χρονικού.
13:00 – Εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια του ΕΑΜ και βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν απο το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος με θέμα «Η ιστορία μας διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να τσακίσει το φασισμό, να ανοίξει το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!», στην πλατεία Αρμί.
15:00 – Φαγητό και κρασί σε τοπικό Μιτάτο.
18:30 – Επιστροφή σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.
Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6955719974 για Ηράκλειο και Λασίθι
6947605973 για τα Χανιά
και 6943293117 για το Ρέθυμνο

Τα σχόλια είναι κλειστά.