«Κοκκίνισε» το Ρέθυμνο αλλά «γέμισαν» δρόμοι και πλατείες

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε όλο το νομό από τα ξημερώματα

Όχι απλά ανοιξιάτικες ημέρες του 2019, αλλά ημέρες καλοκαιριού, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του neakriti,gr, θυμίζει το Σάββατο το Ρέθυμνο, πρώτη ημέρα που ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο», εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλο το νομό από τα ξημερώματα, φαίνεται πως δεν πτόησαν τους ρεθυμνιώτες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την λιακάδα, βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες για να κάνουν τις παρέες τους και να απολαύσουν τον καφέ τους, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν ακόμα και εξορμήσεις στην ύπαιθρο, χωρίς -σε πολλές περιπτώσεις- να τηρούν ούτε καν τις αποστάσεις ασφαλείας…

Οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται καθημερινά, στην πόλη, ακόμα και τις ημέρες που μόνο ο δήμος Ρεθύμνου βρισκόταν στο «κόκκινο», οδήγησε πολλούς στην σκέψη πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό για τον περιορισμό των κρουσμάτων, εάν αντί για να «κοκκινήσει» ο νομός, είχε επιβληθεί καθολικό lockdown στο Ρέθυμνο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στο Ρέθυμνο που σφύζει από ζωή, κυρίως όταν ο καιρός το επιτρέπει, τα μπλόκα της ΕΛΑΣ -έστω στους κεντρικούς δρόμους για το φόβο των Ιουδαίων- παραμένουν ανύπαρκτα. Πιθανότατα να δίδεται βαρύτητα στις μετακινήσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και καθόλου εντός του αστικού ιστού.

17 σήμερα οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid

Το δυσάρεστο ωστόσο είναι ότι έχουν αρχίσει πλέον να «στενεύουν» τα περιθώρια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς από τους 14 ασθενείς που νοσηλεύονταν έως το βράδυ της Παρασκευής στην κλινική covid, σήμερα οι νοσηλείες αυξήθηκαν στις 17.Αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη αρχίσει να «πιέζεται» το σύστημα, αφού από τα 20 κρεβάτια της κλινικής, τα 17 είναι ήδη καλυμμένα.

Και μπορεί η λογική να λέει πως αν καλυφθεί το σύνολο των κλινών στην «επίμαχη» κλινική, αυτή θα επεκταθεί, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει με το ιατρικό προσωπικό το οποίο δυστυχώς δεν αυξάνεται. Αυτή την ώρα, τρεις είναι οι μόνιμοι γιατροί και μία επικουρική στην παθολογική κλινική και άλλοι τρεις στην πνευμονολογική (εκ των οποίων ο ένας πνευμονολόγος είναι πολύ κοντά στην συνταξιοδότηση). Πρόκειται δηλαδή, για τους γιατρούς οι οποίοι διαχειρίζονται καθημερινά όλα τα περιστατικά covid (ύποπτα και επιβεβαιωμένα) που φτάνουν στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά τους μάλιστα, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούν ότι εάν τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες, η κατάσταση δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, τότε, ίσως και να είναι μονόδρομος η μεταφορά ασθενών από το Ρέθυμνο σε νοσοκομεία των όμορων νομών.

Αρνητικά τα rapid test στους Αρμένους

Εν τω μεταξύ, σε έλεγχο του πληθυσμού μέσω των rapid test προχώρησαν σήμερα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην περιοχή των Αρμένων, του δήμου Ρεθύμνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τα 164 τεστ που έγιναν, όλα ήταν αρνητικά. https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.