Κολωνός της Κρήτης: Στη φυλακή ο 66χρονος λυράρης – Κρίθηκε προφυλακιστέος

Επανάληψη της εξέτασης του παιδιού, με καταγραφή, ζητάει η υπεράσπιση

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία του βρέθηκε, το πρωί της Παρασκευής, ο 66χρονος λυράρης, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του “Κολωνού” της Κρήτης, την οποία αποκάλυψε το Cretalive, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι. Με μαύρα ρούχα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ο 66χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται αναφορικά με τον 15χρονο, σήμερα, αγόρι. Μετά το πέρας της διαδικασίας, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” μετά από καταγγελία της οικογένειας του 15χρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Ο βασικός κατηγορούμενος την περασμένη Τρίτη οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Ο ίδιος ο 66χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος του ανήλικου αγοριού, κάνοντας λόγο για πλεκτάνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου Διονύσης Βέρρας έχει υποβληθεί αίτημα επανεξέτασης του παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου, με οπτικοακουστική καταγραφή (όπως γίνεται στην Αμερική και όπως προβλέπεται πλέον και στη χώρα μας). Από το 2019 προβλέπεται στον ποινικό κώδικα η βιντεοσκόπηση των καταθέσεων αυτών, ωστόσο δεν εφαρμόζεται πάντα και αυτό έχει προκαλέσει νομικό προβληματισμό, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις διίστανται οι απόψεις – νομικά πάντα – περί ακυρότητας των καταθέσεων αυτών.

Η υπεράσπιση φέρεται να έχει ζητήσει μεταξύ άλλων τη βιντεοσκόπηση της κατάθεσης καθώς εντοπίζει όπως υποστηρίζει κάποιες διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα λεγόμενα του παιδιού προς τη μητέρα, όταν εκείνη είδε τις φωτογραφίες στο κινητό του, σε σχέση με όσα το παιδί είπε ακολούθως στον παιδοψυχολόγο και την ΕΛ.ΑΣ.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.