Κολύμπησε από την Γαύδο στα Σφακιά για τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Ημερομηνία:

Το  “Κολυμπώ 180˚ Νότια” δεν είναι κάποιος στίχος του Νίκου Καββαδία, αλλά ένα νέο “αστέρι”, που φωτίζει τον ουρανό των Χανίων, δίνοντας ελπίδα στα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Θεοδωράκη, παρουσιάζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ολοκληρωθεί κατασκευή μιας πισίνας σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο στα Κατσιφαριανά Χανίων το οποίο θα εξασφαλίσει στα παιδιά και σε άλλους Χανιώτες, την δυνατότητα αξιοπρεπούς φροντίδας και εξειδικευμένης παροχής υπηρεσιών.

Πρωταγωνιστής υψηλών στόχων ο Γιάννης Λεωνίδου, αθλητής ανοιχτής θαλάσσης,  ξεκίνησε κολυμπώντας από το Σαρακήνικο της Γαύδου στις 5:30 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και έφτασε στην ακτή των Σφακίων γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Κολύμπησε από την Γαύδο στα Σφακιά για τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Εξηγεί ότι «στόχος του εγχειρήματος ήταν να στρέψουμε το βλέμμα της κοινωνίας και να κερδίσουμε την στήριξή της». Η Εθελοντική Ομάδα Στήριξης του “ΣυνΑνθρώπου” απηύθυνε κάλεσμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η ειδικά διαμορφωμένη πισίνα του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ.

Αφορά 25 πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία έχουν βρεί φροντίδα και αγάπη στο Κ.Η.Φ.Α., όμως τα προβλήματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερα από πολλά και απαιτούνται όλα τα μέσα που μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Κολύμπησε από την Γαύδο στα Σφακιά για τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Όσον αφορά τα είκοσι δύο ναυτικά μίλια τα οποία εξελίχθηκαν σε πάνω από 40 χλμ κολύμβησης ήταν κατόρθωμα ακόμη και για έναν αθλητή, με υπομονή, επιμονή και σκληρή προπόνηση. «Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να είναι ευνοϊκές, να έχουμε έναν καλό καρό, αλλά τα ρεύματα, υποθαλάσσια και επιφανειακά, είναι τόσο απρόβλεπτα που μπορεί να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο έως τον τερματισμό», όπως και συνέβη».

Κολύμπησε από την Γαύδο στα Σφακιά για τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ

Επί δεκαπέντε και πλέον ώρες στο νερό, με  συμμάχους εκείνους που τον ενθάρρυναν να συνεχίσει και τον καλό σκοπό. Χωρίς διακοπή για τροφοδοσία ακόμη και όταν χρειαζόταν να πιεί νερό ήταν μέσα στην θάλασσα, ακολουθώντας το αυστηρό πρωτόκολλο.

Όπως λέει ο κ. Λεωνίδου, «η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί και η πισίνα», την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα κινησιολογίας ή άλλα. Με τέτοιες δράσεις οι Χανιώτες γνωρίζουν ότι η κοινωνία τους έχει γερά θεμέλια.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άρθρο της Μ. Πετραντωνάκη – Καλογερή για...

Ένας Στόχος που μας Ενώνει: Να Κάνουμε τα Χανιά...

Με 24 θεματικές ενότητες και 65 εισηγητές...

Η Διασπορά επιστρέφει με ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις για...

Άρθρο της Μ. Πετραντωνάκη – Καλογερή για...

Ένας Στόχος που μας Ενώνει: Να Κάνουμε τα Χανιά...

Με 24 θεματικές ενότητες και 65 εισηγητές...

Η Διασπορά επιστρέφει με ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 6 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ηράκλειο:Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για τη μεγάλη απώλεια της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Με αφορμή την απώλεια της έγκριτης δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιαννάκη...

Άρθρο της Μ. Πετραντωνάκη – Καλογερή για το Νοσοκομείο Χανίων

Ένας Στόχος που μας Ενώνει: Να Κάνουμε τα Χανιά...

Ηράκλειο:Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την απώλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Υπάρχουν ειδήσεις που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις. Η απώλεια...