Κολύμβηση : Στην κορυφή του κόσμου ο Παπαστάμος με παγκόσμιο ρεκόρ

Ημερομηνία:

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου στα 400 μ. μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93. Ο νεαρός κολυμβητής είναι αδιαμφισβήτητα ανίκητος στη μικτή ατομική και είναι έτοιμος να μας χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές.

Την πρώτη τριάδα πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

Στα 50μ πρόσθιο, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πέτυχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στον ημιτελικό με 27.98 και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό, δίνοντας ελπίδες για ακόμα ένα μετάλλιο.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας –...

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας –...

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας – Τι έδειξε έρευνα στον εγκέφαλό τους

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...

Η «συνταγή» που κρατάει τον εγκέφαλο νέο – Γιατί τη συστήνουν οι ειδικοί

Μια έξοδος με φίλους, μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, μια...

Κλιματική αλλαγή: Η ακραία ζέστη απειλεί όλο και περισσότερο τους ηλικιωμένους

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσιεύεται στο Lancet...