Κόμβος για τον East Mead η Ανατολική Κρήτη – Πρόσκληση για συμμετοχή των πολιτών στην διαβούλευση

Πρόσκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν στην Ανοιχτή Διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών & Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του έργου «Ελληνικό Τμήμα του Αγωγού East Med» απευθύνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Μέσα από την διαδικασία που προβλέπεται τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed – Ελληνικό Τμήμα» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Τα αρχεία βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η εν λόγω Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όσον αφορά στο τμήμα χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης, αναμένεται να εξεταστεί προς γνωμοδότηση από το αρμόδιο όργανο το Νοέμβριο» Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Π Ε Κρήτης. Μια εξέλιξη που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης περνώντας από την Ανατολική Κρήτη. Πολλά προσδοκά η Κρήτη από τον παραπάνω αγωγό φυσικού αερίου αφού ήδη στο πρόγραμμα της η ΠΕ Κρήτης έχει εντάξει μελέτες δικτύων Φυσικού αερίου στο νησί. Με θετικό βλέμμα βλέπουν οι κάτοικοι της Κρήτης την εξέλιξη αυτή αφού θα διοχετευτεί στο νησί καθαρή ενέργεια «ελπίζουμε» σε συμφέρουσα για πολίτες και επιχειρήσεις τιμή.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.