Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης : Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για την πληρωμή των ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας από την ξηρασία.

Ημερομηνία:

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά τους ελαιοκαλλιεργητές σε όλη την Κρήτη, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια, με τις επαχθείς συνέπειες της ακαρπίας, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ανομβρίας και ασθενειών, είναι η αναμόρφωση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος, με Νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στη Βουλή, όπως ενημέρωσε το Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο έχει σκοπό τον εκσυγχρονισμό του γεωργοασφαλιστικού συστήματος και την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών και των απαιτούμενων χρόνων, προκειμένου να μπορούν να αποζημιώνονται, οι ελαιοπαραγωγοί, λόγω ακαρπίας από την ξηρασία.

Μέχρι τώρα ακαρπία αποτελούσε δευτερογενώς προκληθείσα ζημία, ως εκ τούτου δεν καλυπτόταν ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Ομοίως, δεν καλύπτονταν οι ζημιές στο στάδιο της ανθοφορίας πλην του παγετού.

Όπως ενημέρωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίων τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και αναμόρφωση του γεωασφαλιστικού συστήματος με νέες μορφές κινδύνων, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα διερευνηθεί, εντός του εθνικού και ενωσιακού πλαισίου, η ύπαρξη κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που δρομολόγησε η νέα Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ασφαλώς προς όφελος των ελαιοκαλλιεργητών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...