Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης : Εγκρίθηκε η μελέτη σεισμικής αποκατάστασης του Σχολείου Θραψανού

Ημερομηνία:

Επιτακτική η ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση του κτηρίου.

Ολοκληρώνεται η εκπόνηση του ερευνητικού́ προγράμματος από́ το Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο «Ερευνητικές εργασίες και διερεύνηση βέλτιστων λύσεων Αποκατάστασης – Ενίσχυσης του Σχολείου Θραψανού του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας στην Περιφερειακή́ Ενότητα Ηράκλειου Κρήτης μετρά́ τον σεισμό́ του Σεπτέμβριου 2021».
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 17 Οκτωβρίου 2024 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων γνωμοδότησε υπέρ της έγκρισης της οριστικής μελέτης αποκατάστασης και της μελέτης συντήρησης των τοιχογραφιών και τσιμεντοπλακιδίων του Δημοτικού́ Σχολείου Θραψανού.

Το θέμα της επαναλειτουργίας του ιστορικού κτηρίου του Σχολείου Θραψανού απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία της περιοχής αλλά και τους φορείς της Εκπαίδευσης.
Το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στην Υπουργό Πολιτισμού, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 2021, με αποτέλεσμα η σχολική μονάδα να στεγάζεται προσωρινά σε οικίσκους και γι αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη για την επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών αναδόμησης του κεντρικού κτιρίου, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να επανέλθουν σε ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Δήμος Ηρακλείου:Αυτοψία στα έργα των ασφαλτοστρώσεων από...

Αυτοψία στο έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά πραγματοποίησε...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Δήμος Ηρακλείου:Αυτοψία στα έργα των ασφαλτοστρώσεων από...

Αυτοψία στο έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά πραγματοποίησε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέδια Βελτίωσης: Νέα ημερομηνία για τις αιτήσεις – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις για ανταγωνιστικότητα, εξοικονόμηση ύδατος και...

Τουρισμός μέχρι τον Νοέμβριο – Πληρότητες έως 90% τον Οκτώβριο στην Κρήτη

Η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και...

Καρδιά και νεφρά στο ίδιο «θεραπευτικό πλάνο»

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), σε...