Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης : Ενισχύεται αριθμητικά η πυροπροστασία στην Κρήτη.

Ημερομηνία:

Ξεκινάει τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εποχικούς πυροσβέστες.

Η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα με 2.500 εποχικούς πυροσβέστες σε όλη τη χώρα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

Ιδιαίτερα στην Π.Ε. Ηρακλείου αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης, η αύξηση του αριθμού των εποχικών πυροσβεστών και η επέκταση της διάρκειας των συμβάσεών τους από έξι μήνες σε οκτώ, αποτελούν κρίσιμα βήματα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στο νησί μας.

Αυτή η εξέλιξη διασφαλίζει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενισχύοντας την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης.

Και φέτος, γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στον τομέα της πολιτικής προστασίας και κυρίως της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Μία προσπάθεια που ενισχύει τις προσδοκίες ότι, η φετινή θα είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης δήλωσε σχετικά «Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη με περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες και η επιμήκυνση της διάρκειας των συμβάσεών τους είναι, καταρχάς, μια ουσιαστική κίνηση που θωρακίζει το νησί μας απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διαρκή μέριμνά του. Η προστασία του φυσικού πλούτου και η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Ισχυρότατο μελτέμι 15ετίας: Ριπές ανέμων έως 150...

Οι θυελλώδεις άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν από σήμερα, μειώνοντας...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Ισχυρότατο μελτέμι 15ετίας: Ριπές ανέμων έως 150...

Οι θυελλώδεις άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν από σήμερα, μειώνοντας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία έσωσε όλα τα ζώα από τις φωτιές

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό μελτέμι ήταν από τα πιο ακραία των τελευταίων 15 ετών

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος;

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος που βράβευσε η Ουνέσκο,...