Κωνσταντίνος Τζούμας: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών

Ημερομηνία:

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την είδηση ότι πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας σε ηλικία 78 ετών.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

https://youtu.be/6V838R5GRns

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ξεχώριζε πάνω από όλα για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Εστέτ, σνομπ, καυστικός, εναλλακτικός ήταν κάποια από τα επίθετα που τον χαρακτήριζαν και τον διαφοροποιούσαν από τους ηθοποιούς της γενιάς του.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του η παραμονή στη Νέα Υόρκη την πολυτάραχη δεκαετία του 70. Πήγε για σπουδές χορού, έκανε μαθήματα με κορυφαίους του είδους όπως ο Άλβιν Νίκολαϊ, αλλά τελικά δεν έγινε χορευτής. Έζησε όμως στο «κόκκινο» για τέσσερα χρόνια σε εποχές καλλιτεχνικού οργασμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης στο Μανχάταν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μανώλης Κονταρός: Επιστρέφει με το νέο τραγούδι...

Ο Μανώλης Κονταρός, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της...

Μουσείο Ακρόπολης: Νέα έκθεση με τίτλο «Έμπνευση....

Από 16/6 ως 30/8 και συναυλία από την Εθνική...

Μανώλης Κονταρός: Επιστρέφει με το νέο τραγούδι...

Ο Μανώλης Κονταρός, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της...

Μουσείο Ακρόπολης: Νέα έκθεση με τίτλο «Έμπνευση....

Από 16/6 ως 30/8 και συναυλία από την Εθνική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μανώλης Κονταρός: Επιστρέφει με το νέο τραγούδι «Ο Τρελός» που θα γίνει το απόλυτο viral του καλοκαιριού!

Ο Μανώλης Κονταρός, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι ημερομηνίες του Ταμείου Ανάκαμψης! Κάθετος ο πρόεδρος, Αθ. Λίπας!

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...

Ο Γιώργος Σαμπάνης 15 Ιουλίου στο Ρέθυμνο

Γιώργος Σαμπάνης Καλοκαίρι 2026 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026 ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ...