Κωνσταντίνος Τζούμας: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών

Ημερομηνία:

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την είδηση ότι πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας σε ηλικία 78 ετών.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

https://youtu.be/6V838R5GRns

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ξεχώριζε πάνω από όλα για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Εστέτ, σνομπ, καυστικός, εναλλακτικός ήταν κάποια από τα επίθετα που τον χαρακτήριζαν και τον διαφοροποιούσαν από τους ηθοποιούς της γενιάς του.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του η παραμονή στη Νέα Υόρκη την πολυτάραχη δεκαετία του 70. Πήγε για σπουδές χορού, έκανε μαθήματα με κορυφαίους του είδους όπως ο Άλβιν Νίκολαϊ, αλλά τελικά δεν έγινε χορευτής. Έζησε όμως στο «κόκκινο» για τέσσερα χρόνια σε εποχές καλλιτεχνικού οργασμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης στο Μανχάταν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το...

Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη θα λάβουν...

Ανακαλύφθηκε χρυσό μενταγιόν του 9ου αιώνα με...

Γιατί οι αρχαιολόγοι το χαρακτηρίζουν σπάνιο και μοναδικό. Οι αρχαιολογικοί...

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το...

Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη θα λάβουν...

Ανακαλύφθηκε χρυσό μενταγιόν του 9ου αιώνα με...

Γιατί οι αρχαιολόγοι το χαρακτηρίζουν σπάνιο και μοναδικό. Οι αρχαιολογικοί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεγάλη Εβδομάδα σε δικαστική αίθουσα: Η συγκλονιστική μαρτυρία δικαστικής υπαλλήλου

Η άλλη όψη της Μεγάλης Εβδομάδας. Μακριά από τα "αρώματα"...

Πάσχα: Κατανυκτική και συγκινητική η Τελετή Αποκαθήλωσης σε Ελλάδα και Ιεροσόλυμα

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών,...