Κωνσταντίνος.Β.Κεφαλογιάννης:«Στη συνάντηση των Φορέων του Επισιτισμού του Νομού Ηρακλείου»

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου και της προέδρου του Μαρίας Αντωνακάκη.

Στη συνάντηση που έγινε με την παρουσία πολλών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον τομέα. Στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του κλάδου αναλύθηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εστίαση όπως οι υπόλοιποι κλάδοι στο θέμα της 5ήμερης εργασίας, το μεγάλο ζήτημα με την ανάγκη δημιουργίας ενός Φορέα για τα Πνευματικά Δικαιώματα, το πάγωμα της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.α..

Στην παρέμβασή του ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την υγιή επιχειρηματικότητα και την έχει στηρίξει με σειρά μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που άντεξε και στάθηκε όρθιος την περίοδο της πανδημίας και συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες σε όλους τους τομείς της οικονομίας «ταξιδεύουν» με το ίδιο καράβι. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους όπως και δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις. Ενώ αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας τόνισε την ανάγκη να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας, μία μετατροπή με πραγματικά θετικό κοινωνικό πρόσημο.

Κλείνοντας την παρέμβασή του σημείωσε ότι έχει καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της εστίασης και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία και στον κομματικό οργανισμό της Νέας Δημοκρατίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.