Κοροναϊός – Εφιαλτικές εκτιμήσεις από τη Λινού – «Οι νεκροί θα αυξηθούν»

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού οι πολλοί νεκροί που έχουμε τελευταία είναι η συνέπεια των πάμπολλων κρουσμάτων που είχαμε πριν από 20 με 25 ημέρες τα οποία είχαν εκτιναχτεί πάνω από τα 8.000.

«Επειδή είχαμε πάρα πολλά κρούσματα είναι λογικό να έχουμε και πάρα πολλούς θανάτους. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν την ίδια ημέρα που κολλάνε. Περνάει ένα χρονικό διάστημα» είπε η κ. Λινού η οποία μίλησε στο iEidiseis.

Και η κ. Λινού συνέχισε: ««Από αυτά που βλέπουμε τώρα, τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Θα έχουμε κι άλλους θανάτους. Η ελπίδα είναι η μετάλλαξη »Όμικρον» να είναι λίγο λιγότερο επιθετική, δηλαδή να την κολλάμε αλλά να μην είναι τόσο θανατηφόρα, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί»

Η κ. Λινού ερωτήθηκε εάν για τις επόμενες μια με δυο εβδομάδες θα εξακολουθούμε να έχουμε αύξηση των ημερησίων θανάτων: «Αυτό είναι που φοβάμαι, επειδή είναι και οι συνθήκες στα νοσοκομεία, που είναι δύσκολες»

Και συνέχισε για το εάν οι δύσκολες συνθήκες στα νοσοκομεία με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ επηρεάζουν στον υψηλό αριθμό των θανάτων η επιδημιολόγος απάντησε: «Βεβαίως. Και το άλλο που είναι επίσης πολύ επικίνδυνο είναι οι θάνατοι από άλλες αιτίες, άλλες παθήσεις. Από νοσήματα που σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επειδή οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστές, ενώ οι γιατροί στις ΜΕΘ είναι εξουθενωμένοι»

Χειρότερη σε όλον τον Δυτικό κόσμο η Ελλάδα

Οι νεκροί δεν είναι απλά αριθμοί. Είναι άνθρωποι που νόσησαν και πέθαναν. Και ήδη από την πρώτη Δεκεμβρίου, μέσα σε 6 μόλις μέρες η χώρα κατέγραψε 544 νεκρούς. Κάτι που εάν συνεχιστεί το «μαύρο ρεκόρ» του Νοέμβριου με 2.244νεκρούς, θα είναι παρελθόν και θα μιλάμε για «μαύρο ρεκόρ Δεκεμβρίου».
Σο γράφημα του ourworldindata.org φαίνεται ότι η χώρα μας δυστυχώς ανεβαίνει ολοένα και υψηλότερα στους νεκρούς ανά εκατομμύριο ανθρώπους, διαγράφοντας μια πορεία η οποία δεν έχει σχέση με εκείνη των άλλων χωρών του Δυτικού κόσμου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δάσκαλε που δίδασκες: Οι γιατροί μας λένε...

Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Από τον Οκτώβριο,...

H 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για...

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, η TripAdvisor δημοσίευσε τη...

Δάσκαλε που δίδασκες: Οι γιατροί μας λένε...

Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Από τον Οκτώβριο,...

H 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για...

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, η TripAdvisor δημοσίευσε τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δάσκαλε που δίδασκες: Οι γιατροί μας λένε να κάνουμε το αντιγριπικό αλλά εκείνοι δεν εμβολιάζονται

Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Από τον Οκτώβριο,...

H 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το TripAdvisor, είναι στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα παγκοσμίως, η TripAdvisor δημοσίευσε τη...

ΠΑΓΝΗ: Στο «κόκκινο» 3 κλινικές με καρδιοχειρουργημένους ασθενείς και πολυτραυματίες

«Εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στην κλινική Αγγειοχειρουργικής,...

Βιολάντα: Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου μετά από μαραθώνια απολογία

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Τρικάλων παραμένουν από το...