Κοροναϊός : Μείωση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα των Χανίων

Ημερομηνία:

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός

Μικρή μείωση του ιικού φορτίου του Covid -19 κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, δείχνει νέα μέτρηση και η εργαστηριακή διερεύνηση στα δείγματα ανεπεξέργαστων λυμάτων της περιοχής της Κισσάμου που λήφθηκαν στις 12 Μαρτίου από την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παρ’ όλο που η ανάγνωση των δεδομένων είναι σαφώς θετική, από την συμπεριφορά όλων μας θα κριθεί η περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο Δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19».

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ο δήμος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, θα πραγματοποιήσουν μια ακόμα δράση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), για όσους επιθυμούν να εξεταστούν, την Παρασκευή 19 Μαρτίου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δασμός 3€ στα μικροδέματα από 1η Ιουλίου

Τι αλλάζει στις on line αγορές από τις δημοφιλείς...

Ανδρέας Παπανδρέου – Ντοκιμαντέρ: Η «τελευταία πράξη» της ζωής του ιδρυτή του ΠαΣοΚ, 30 χρόνια μετά το θάνατό του

Σπάνια ντοκουμέντα, γιατροί και στενοί συνεργάτες φωτίζουν το δραματικό...

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Ξεκινά ο εθνικός διάλογος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την έναρξη...