Κοροναϊός : Μείωση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα των Χανίων

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός

Μικρή μείωση του ιικού φορτίου του Covid -19 κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, δείχνει νέα μέτρηση και η εργαστηριακή διερεύνηση στα δείγματα ανεπεξέργαστων λυμάτων της περιοχής της Κισσάμου που λήφθηκαν στις 12 Μαρτίου από την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παρ’ όλο που η ανάγνωση των δεδομένων είναι σαφώς θετική, από την συμπεριφορά όλων μας θα κριθεί η περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο Δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19».

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης ο δήμος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, θα πραγματοποιήσουν μια ακόμα δράση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), για όσους επιθυμούν να εξεταστούν, την Παρασκευή 19 Μαρτίου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.