Κοροναϊός – Παγώνη : Οι 25 θάνατοι μέσα σε τρεις μέρες δεν είναι αστείο

Ημερομηνία:

Στο περιστατικό μεταφοράς ενός παιδιού που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, από την Πάτρα στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε μιλώντας στο OPEN TV στις πτέρυγες ΜΕΘ της Αθήνας που μπορούν να νοσηλευτούν τα παιδιά αν νοσήσουν ενώ επέστησε τη προσοχή στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού είναι σε αυξητική πορεία χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός αυτών.

«Για το παιδάκι που μεταφέρθηκε από το Ρίο στη Αθήνα λόγω covid, το «Παίδων» έχει μεγαλύτερη εμπειρία στα παιδιά με covid. Συνειδητοποιούμε τώρα ότι και τα μικρά παιδιά δεν είναι αλώβητα, και τα μικρά παιδιά έχουν προβλήματα έστω ξεκινώντας με απλά συμπτώματα και μετά δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί. Μην ξεχνάμε ότι η λαρυγγίτιδα δεν είναι κάτι απλό, είναι δύσκολη όταν είναι σαν επιπλοκή. Σωστά λοιπόν μεταφέρθηκε στο Παίδων» είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε: «Τα παιδιά με covid είναι με πιο ήπια συμπτώματα, αλλά μεταδίδουν κανονικά τον ιό».

Αναφορικά με τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων, καθώς χθες καταγράφηκαν 436 κρούσματα με τα μισά σχεδόν (201) να εντοπίζονται στην Αττική, η κ. Παγώνη τόνισε: «Ελπίζω να μην αυξηθούν άλλο τα κρούσματα. Μέσα σε τρεις μέρες είχαμε πάρα πολλούς θανάτους. Οι 25 θάνατοι μέσα σε τρεις μέρες δεν είναι αστεία» τόνισε.

Όσον αφορά στη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού στο Open για τα 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα πήρε αποστάσεις, λέγοντας: «Κανένας μας δεν ξέρει πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα… Να μην παίζουμε καλύτερα με τους αριθμούς, ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα –...

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η...

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα –...

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η...

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...