Κοροναϊός: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Ημερομηνία:

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης.
Η Covid-19 παραμένει πανδημική «κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος όμως βλέπει ελπίδα για το μέλλον.

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να «περιοριστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις» αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.
Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από τον ιό, αν και ο πραγματικός απολογισμός εκτιμάται ότι είναι μακράν μεγαλύτερος.

H αναζωπύρωση της επιδημίας στην Κίνα είναι μια από τις παραμέτρους στην απόφαση του ΠΟΥ (Reuters)

Η διάθεση εμβολίων και θεραπειών έχει αλλάξει σημαντικά την κατάσταση από το 2020 και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης μπορεί να τερματιστεί φέτος.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο ο κόσμος θα μεταβεί σε μια νέα φάση στην οποία θα μειωθούν οι νοσηλείες από Covid και οι θάνατοι θα πέσουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε σημερινή συνεδρίαση του ΠΟΥ.

Τον Δεκέμβριο, σύμβουλοι της επιτροπής ειδικών είχαν πει στο Reuters ότι μάλλον δεν έχει έρθει η στιγμή να λήξει η κατάσταση συναγερμού, δεδομένης της αβεβαιότητας για το κύμα των μολύνσεων στην Κίνα μετά την άρση των αυστηρών μέτρων στο τέλος του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Όσκαρ της επιστήμης» στους πρωτοπόρους της γονιδιακής...

Η θεραπεία επέτρεψε σε ασθενή να δει το πρόσωπο...

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Νέα...

Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ διήρκησε λιγότερο από...

«Όσκαρ της επιστήμης» στους πρωτοπόρους της γονιδιακής...

Η θεραπεία επέτρεψε σε ασθενή να δει το πρόσωπο...

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: Νέα...

Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ διήρκησε λιγότερο από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέδιο-σοκ για το νέο εκλογικό σύστημα – Μείωση βουλευτών σε 200 και μονοεδρικές… παντού!

Τις προτάσεις της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος...

Τι είναι ο τουρισμός περιπέτειας που ανοίγει νέους δρόμους για την ελληνική αγορά

2 στους 3 ταξιδιώτες στρέφονται στο «adventure». Ο τουρισμός περιπέτειας...