Κοροναϊός: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού

Ημερομηνία:

Τι λένε οι επιστήμονες
Στην κορύφωση του βρίσκεται ο κοροναϊός σε ότι αφορά στα κρούσματα, κυρίως στα νησιά, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί μετά τα μέσα Αυγούστου όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ειδικότερα, σε 315.000 ανέρχονται περίπου τα ενεργά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Που έχει σημειωθεί κορύφωση των κρουσμάτων
Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. Ωστόσο η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.

«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο καλό θα είναι, σημείωσε, να αυξηθούν έντονα τα τεστ.

Από τον Αύγουστο αποκλιμάκωση
Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης: Έρχεται 20ημερο πίεσης – Διαχειρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ
Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα »να κολλήσω να τελειώνω». Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αύριο στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος...

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Αλέξη...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Αύριο στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος...

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Αλέξη...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό...

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Γόρτυνας:Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στους Αγίους Δέκα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ηρακλείου – παράρτημα Αγίων...

Ρέθυμνο:30ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το...

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: Αυξήθηκαν κατά 64,3% το α΄ τρίμηνο

Τι δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας Αύξηση...