Κοροναϊός : Στα ύψη και σήμερα τα κρούσματα – Πού θα κυμανθούν

Ημερομηνία:

Σε υψηλά νούμερα αναμένεται να κινηθούν και σήμερα τα κρούσματα κοροναϊού, καθώς τελείται η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, κατά το οποίο ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός λόγω των μεταλλάξεων.

Μετά το χθεσινό μαύρο ρεκόρ των 4.340 κρουσμάτων, αναμένεται και σήμερα να δούμε μεγάλο αριθμό νέων μολύνσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κινηθούν κοντά στις 3.500.

Πού οφείλεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων
«Θα μπορούσε ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων της Τρίτης να είναι απλός ένας σταθμός στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι η ανοδική πορεία των κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση κατά 31% της μεταδοτικότητας του ιού από τις μεταλλάξεις που έχουν κυριαρχήσει στην Αττική, ενώ στην Κρήτη τα νέα κρούσματα οφείλονται σε αυτές κατά 100%. Επίσης, η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να ανεβαίνει και θα συνεχίσει να βλέπει αύξηση στα κρούσματα, καθώς αυξάνεται η μεταδοτικότητα από τις μεταλλάξεις.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες εβδομάδες, λέγοντας ότι «μέχρι τις 25 Απριλίου θα βλέπουμε αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη το Υπ. Υγείας».

«Θα δούμε αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα εάν τηρηθούν τα μέτρα», είπε ο κ. Σαρηγιάννης, δηλώνοντας προβληματισμένος από το άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Πρόβλεψη για 15.000 κρούσματα
Οι μεταλλάξεις του ιού δημιουργούν πρόβλημα, σύμφωνα και με το διευθυντή β´ ΜΕΘ του Νοσ. Παπανικολαου στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος εξέφρασε το φόβο ότι αργότερα κάποιες από τις μεταλλάξεις ενδέχεται να μην καλύπτονται από τα εμβόλια που κυκλοφορούν τώρα. Και αυτό όπως εξήγησε, θα μας φέρει πάλι στο μηδέν.

Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι θα είναι ολέθριο λάθος αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα πάντα, ενώ τα κρούσματα και οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης στη συμπεριφορά μπορούν να γίνουν βαλβίδες ανάφλεξης» προειδοποίησε, εκτιμώντας ότι εάν το άνοιγμα γίνει ανεξέλεγκτα θα φτάσουμε ακόμα και στα 10 με 15 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη αύριο...

Υπόθεση Tεμπών: Αρνητική η πρόταση της εισαγγελέως...

Απορρίπτει ως «αλυσιτελή και στερούμενη οιουδήποτε πραγματικού αντικειμένου» την...

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη αύριο...

Υπόθεση Tεμπών: Αρνητική η πρόταση της εισαγγελέως...

Απορρίπτει ως «αλυσιτελή και στερούμενη οιουδήποτε πραγματικού αντικειμένου» την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη – Έως 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη αύριο...

Υπόθεση Tεμπών: Αρνητική η πρόταση της εισαγγελέως για τις εκταφές

Απορρίπτει ως «αλυσιτελή και στερούμενη οιουδήποτε πραγματικού αντικειμένου» την...

Politico για πόλεμο στο Ιράν: Τα εργαλεία πίεσης της Τεχεράνης προς Ευρώπη – Οι χώρες σε κίνδυνο

Το ιρανικό καθεστώς προειδοποιεί ότι θα πλήξει ευρωπαϊκές πόλεις...

Κλιμάκωση χωρίς όρια: Το Ιράν απειλεί με χτυπήματα σε ισραηλινές πρεσβείες ανά τον κόσμο

Το Ιράν προειδοποίησε ότι θα στοχεύσει ισραηλινές πρεσβείες σε...