Κοροναϊός :Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων,έπεσαν κάτω από 1000

Ημερομηνία:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ιδιαίτερα αυξημένα, δεδομένης της ημέρας, παρουσιάζονται τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα, αφού μπορεί να κυμαίνονται σε τριψήφιο αριθμό, ωστόσο δεδομένου ότι σήμερα είναι Κυριακή, ο αριθμός είναι μεγάλος.

Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται αργά αλλά σταθερά, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται στον ημερήσιο μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.273 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή +4.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 224 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Καθαρά...

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιβατική...

Πιέσεις σε παραγωγή και τιμές – Δύσκολη...

Η μειωμένη παραγωγή πιέζει φέτος τα έσοδα για τους...

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Καθαρά...

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιβατική...

Πιέσεις σε παραγωγή και τιμές – Δύσκολη...

Η μειωμένη παραγωγή πιέζει φέτος τα έσοδα για τους...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 19 Φεβρουαρίου: Σημαντική εορτή – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

«Youth Development – Τουρνουά Ενώσεων»: Από τις 20 έως τις 23/02 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού

Ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης στέκονται αρωγοί...

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Καθαρά Δευτέρα

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιβατική...

Πιέσεις σε παραγωγή και τιμές – Δύσκολη χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης

Η μειωμένη παραγωγή πιέζει φέτος τα έσοδα για τους...