Κοροναϊός – Τρόμος με 28.828 νέα κρούσματα

Ημερομηνία:

Τρόμος με 28.828 νέα κρούσματα : Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 28.828, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.134.713 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 215 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.488 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.27 (95% ΔΕ: 1.09 – 1.45)
Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας:

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.636 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 620 (60.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 529 (85.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.745 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +21.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 330 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...

Η Κρήτη σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για την...

Νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε Χουδέτσι και Γεωργιούπολη – Το...

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...

Η Κρήτη σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για την...

Νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε Χουδέτσι και Γεωργιούπολη – Το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Phishing: 6 στους 10 καταναλωτές έχουν στοχοποιηθεί

Τι δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξαπάτησης...

Οι μισές παραλίες της Γης θα εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα λένε ειδικοί

Αιτίες είναι η κλιματική αλλαγή και η επέκταση παράκτιων...

Αιφνιδιαστική μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές Αλικαρνασσού

Οι κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα...

Το πρώτο φιλί δόθηκε πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και δεν ήταν από ανθρώπους

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας...