Κορωνοϊός / Άγνοια έχουν οι φαρμακοποιοί για τη διάθεση rapid test από τα φαρμακεία

Ημερομηνία:

Για αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, σχετικά τη διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία

Ανενημέρωτος δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σχετικά με τα rapid test που θα διατίθενται προς πώληση στα φαρμακεία σε λίγες μέρες και όπου οι πολίτες θα μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν και να τα κάνουν μόνοι τους στο σπίτι.

«Δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση για τη διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Είχε συζητηθεί στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και υπήρχε μία απόφαση, η οποία έλεγε ότι μπορούμε να τα πάρουμε τα τεστ, αλλά να τα κάνουμε στο φαρμακείο με ειδικούς όρους και ειδικές προϋποθέσεις. Όμως το να βγαίνει η κυβέρνηση ξαφνικά χθες και να λέει δωρεάν τα τεστ από τα φαρμακεία, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες στη διακίνηση του φαρμάκου και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που ή δεν τα έχουν λάβει υπ’ όψιν τους ή τα αγνοούν ή δεν ενδιαφέρονται», τόνισε ο κ. Λουράντος, θέτοντας ερωτήματα όπως «το ποιος θα τα διαθέσει στα φαρμακεία, πώς θα δοθούν, με ποιες προϋποθέσεις και κριτήρια, αν τα φαρμακεία θα τα παίρνουν δωρεάν ή θα τα αγοράζουν».

«Έχω μείνει έκπληκτος. Το ζητούμενο είναι να μάθω εγώ αν είμαι άρρωστος; Το ζητούμενο είναι να μάθει η πολιτεία πόσοι νοσούν και τι μέτρα πρέπει να λάβει. Όλη αυτή η κατάσταση δεν νομίζω ότι συμβάλλει στη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεν γίνονται οργανωμένα, γίνονται στο πόδι δυστυχώς. Το παν είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό αν δεν υπάρχει οργάνωση στη λήψη αποφάσεων», πρόσθεσε ο κ. Λουράντος.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν κοιτάζουμε...

Οι άνθρωποι που ασχολούνται υπέρ του δέοντος με τα...

Διαταραχές ύπνου: Γιατί ξυπνάμε στη μέση της...

Οι παράγοντες που οδηγούν σε πρόωρη αφύπνιση – κυρίως...

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν κοιτάζουμε...

Οι άνθρωποι που ασχολούνται υπέρ του δέοντος με τα...

Διαταραχές ύπνου: Γιατί ξυπνάμε στη μέση της...

Οι παράγοντες που οδηγούν σε πρόωρη αφύπνιση – κυρίως...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΟΚ: Καμία σκέψη αναβολής για το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Άρη

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες που ήθελαν τον ΠΑΟΚ...

Μαρισύνη Στρατάκη: Το “χρυσό” κορίτσι από το Αρκαλοχώρι κατέρριψε Πανελλήνιο ρεκόρ 16 ετών

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Νέο πανελλήνιο...