Κορωνοϊός: Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται εκτεταμένη διασπορά κορωνοϊού στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων - Λόγω αυτής της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων, η κλινική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες

Κορωνοϊός: Εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού για ενίσχυση της με χώρους και μόνιμο προσωπικό.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται εκτεταμένη διασπορά κορωνοϊού στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 ασθενείς και 4 άτομα από το προσωπικό νοσούν, 7 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη στο χώρο της κλινικής, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης.

Η διασπορά αυτή φέρεται να οφείλεται, στην «ασφυκτική» κατάσταση που κυριαρχεί στην κλινική. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ,τα ράντζα έχουν γίνει καθημερινότητα, χωρίς επαρκή αερισμό και προαυλισμό των ασθενών, με ακατάλληλους χώρους.

Λόγω αυτής της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων, η Ψυχιατρική Κλινική δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες, έπειτα από απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου και της Διευθύντριας του Τμήματος.

Αρχικά, η ανακοίνωση κάνει λόγο για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως σημειώνει, η ιστορία επαναλαμβάνεται στο νοσοκομείο και στο πέμπτο κύμα πανδημίας, με τις κλινικές να «ξεχειλίζουν» από ασθενείς, τη διασπορά του κορωνοϊού στους νοσηλευόμενους και στους εργαζόμενους να είναι τεράστια και τις ελλείψεις προσωπικού, να είναι πιο έντονες από ποτέ.

Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες κρουσμάτων, τόσο περισσότεροι απλοί θάλαμοι της Παθολογικής μετατρέπονται σε COVID, με αποτέλεσμα τα δωμάτια όπου νοσηλεύονται covid περιστατικά στην εν λόγω κλινική να χωρίζονται από τα non-covid δωμάτια με ένα… παραβάν, ενώ όλη η κλινική καλύπτεται με έναν μόνο βοηθό νοσηλευτή
Λόγω της μετατροπής κλινών της Παθολογικής σε COVID, ολοένα περισσότεροι non-COVID παθολογικοί ασθενείς της νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές.

Στην χειρουργική κλινική νοσηλεύονται ταυτόχρονα χειρουργημένοι ασθενείς με παθολογικά περιστατικά (αρκετά από τα οποία εκδηλώνουν λοιμώξεις) με κοινό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια και στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, η οποία παραμένει σε σύμπτυξη με την Παιδοχειρουργική.

Στην νεφρολογική κλινική, ασθενείς περιτοναϊκής κάθαρσης νοσηλεύονται μαζί με μεταμοσχευμένους. Άλλωστε είναι γνωστή η συστηματική υποβάθμιση και ο περιορισμός των κλινών της νεφρολογικής κλινικής, με σκοπό την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων αιμοκάθαρσης.

Στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων, 4 άτομα από το προσωπικό και 10 ασθενείς νοσούν, 7 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα στο χώρο της Ψυχιατρικής, χωρίς διαθέσιμους χώρους να απομονωθούν, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα λύση για την ασφαλή νοσηλεία τη δική τους και των υπόλοιπων ασθενών.
Τι διεκδικούν – Τα αιτήματα των εργαζομένων

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ «“κρούει” ακόμη μια φορά τον “κώδωνα” του κινδύνου για την επικείμενη πίεση των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής μας από το νέο κύμα της πανδημίας.
• Να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα ελέγχου της διασποράς στην Ψυχιατρική κλινική
• Άμεση δημιουργία και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας COVID περιστατικών με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό, με κατάλληλα φίλτρα αέρα και εξαερισμό (θάλαμοι αρνητικής πίεσης), με προθάλαμο και χωριστό προσωπικό
• Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
• Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις κλινικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών και δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό κριτήριο
• Να επιστρεψουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.