Κορωνοϊός – Ηράκλειο: Γέμισε η ΜΕΘ του Βενιζελείου

Ημερομηνία:

Ασθενείς μεταφέρονται στο ΠΑΓΝΗ

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη, αυξάνουν όπως είναι φυσικό και την πίεση στα νοσοκομεία του νησιού.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο συντονιστής Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είναι πλήρης και ήδη ένας ασθενής έχει σταλεί για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται τέσσερα περιστατικά στην κλινική Covid με συμπτωματολογία ελεγχόμενη και τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι. Η ΜΕΘ του Βενιζελείου είναι πλήρης αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις κλίνες που είχαμε προϋπολογίσει για ασθενείς έχουν καλυφθεί. Στείλαμε χθες ασθενή στο ΠΑΓΝΗ που χρειαζόταν νοσηλεία στην εντατική. Αν υπάρχει περισσότερη ζήτηση θα πρέπει να σταλούν και άλλοι στο ΠΑΓΝΗ ή θα πρέπει να γίνουν κι άλλες αλλαγές ή να ανοίξουμε μονάδες σε άλλα σημεία του νοσοκομείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πασπάτης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη, εφόσον ζητηθεί, σε οριακές καταστάσεις, τα κρεβάτια στη ΜΕΘ να φτάσουν περίπου τα 17 με τη χρήση και άλλων αιθουσών του νοσοκομείου, όπως των χειρουργικών. Σε αυτή την περίπτωση όμως, σύμφωνα με τον κ. Πασπάτη, το νοσοκομείο θα σταματήσει τη λειτουργία του για περιστατικά μη Covid.

«Οι τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ είναι περιστατικά από την Κρήτη. Έχουμε ανοίξει και τη δεύτερη κλινική Covid» ανέφερε ο κ. Πασπάτης.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Κρητικούς να τηρήσουν τα μέτρα του lockdown προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη.https://creta24.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο “σκοτάδι” το λιμάνι του Ηρακλείου για...

Η τετράωρη διακοπή αναμένεται να επηρεάσει κρίσιμες υποδομές, καταστήματα...

Σεμινάριο «ΕΦΕΤ: Πρόγραμμα Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων»...

Έναρξη 30/07/2026 Ειδικό σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις...

Στο “σκοτάδι” το λιμάνι του Ηρακλείου για...

Η τετράωρη διακοπή αναμένεται να επηρεάσει κρίσιμες υποδομές, καταστήματα...

Σεμινάριο «ΕΦΕΤ: Πρόγραμμα Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων»...

Έναρξη 30/07/2026 Ειδικό σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΒΟΑΚ: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο Ρέθυμνο – «Να ακυρωθεί η νέα χάραξη» ζητούν οι κάτοικοι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Ανατολικό Ρέθυμνο για τη νέα...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Οι αριθμοί της ανήλικης παραβατικότητας – Πιο σκληρά και πιο βίαια τα εγκλήµατα

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τις συλλήψεις και υποθέσεις...

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Δέκα «απλές παραδοχές και απτές αλήθειες» για το νομοσχέδιο...