Κορονοϊός : Κάτω από 2000 τα ημερήσια κρούσματα αλλά στα ύψη οι διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.955, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 275.414, εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.313 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.380 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (66.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.761 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 496 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Το ίδιο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 8.375 μοριακά τεστ και 14.919 rapid test. Σε σύνολο 23.294 η θετικότητα ανέρχεται σε 8,39%

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανακάλυψη ζωής από το Αριστοτέλειο: Τα μυστικά...

Xαρτογράφησαν τη νόσο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης...

Μεσογειακή διατροφή: «Ασπίδα» για την ψυχολογική ευεξία...

Η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει όχι μόνο την υγεία αλλά...

Ανακάλυψη ζωής από το Αριστοτέλειο: Τα μυστικά...

Xαρτογράφησαν τη νόσο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης...

Μεσογειακή διατροφή: «Ασπίδα» για την ψυχολογική ευεξία...

Η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει όχι μόνο την υγεία αλλά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την Παρασκευή για την κτηματογράφηση

Σε νέα φάση περνούν οι παρεμβάσεις των επιστημονικών και...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 16 Ιουλίου...

Ανακάλυψη ζωής από το Αριστοτέλειο: Τα μυστικά της υπέρτασης

Xαρτογράφησαν τη νόσο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης...