Κορωνοϊός: Προβληματισμός αλλά και ετοιμότητα για τις αυξανόμενες νοσηλείες

Μήνυμα – έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Γ.Κωτσιόπουλος

Το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για την covid-19 έστειλε από το Ηράκλειο, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε, σήμερα, σε σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την ανοδική πορεία των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό, τις τελευταίες ημέρες, στην Κρήτη, αλλά και τα επιχειρησιακά σχέδια εν μέσω πανδημίας.

“Η Κρήτη έχει δεχθεί πολλές νοσηλείες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και αυτή η αύξηση οφείλεται σε νοσηλείες μη εμβολιασμένων πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την ελευθερία, πρέπει να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο κομμάτι του πληθυσμού. Είναι μια έκκληση προς τους πολίτες της Κρήτης να εμβολιαστούν, ούτως ώστε η Οικονομία να συνεχίσει να ανθίζει, η Οικονομία, ο Τουρισμός” – είπε ο κ.Κωτσιόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε πως “σε επίπεδο υγειονομικών σχηματισμών είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Επιθεωρήσαμε τα επιχειρησιακά σχέδια. Όλοι οι επιχειρησιακοί μας σχηματισμοί έχουν ενισχυθεί τόσο με εξοπλισμό όσο και με προσωπικό”.

Εμβολιασμός υγειονομικών

“Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, πηγαίνουμε εξαιρετικά. Ήδη προσεγγίζουμε το 95% σε κάποιες υγειονομικές μονάδες” – πρόσθεσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτελεί μήνυμα προς τους πολίτες: “Εφόσον οι γιατροί μας εμβολιάζονται σε τέτοιο βαθμό, πρέπει όλοι οι πολίτες να το πάρουν ως παράδειγμα”.

Ο ίδιος ωστόσο αναγνώρισε ότι “πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά με το νοσηλευτικό προσωπικό”. Όπως είπε “νομίζω πως κάθε μέρα αυτό βελτιώνεται, οπότε πιστεύω ότι, θα είμαστε σε θέση, μέσα στον Αύγουστο να έχουμε καλύτερα νέα” και πρόσθεσε πως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να πείσουν όσους έχουν ακόμη δεύτερες σκέψεις, να εμβολιαστούν.

Υπερδιπλάσιες οι κλίνες ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ

Ο κ.Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε και στις νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ που έχουν πλέον ολοκληρωθεί και από αύριο λειτουργούν επίσημα. “Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, με τη μονάδα με 27 κλίνες να βρίσκεται σε λειτουργία από αύριο. Είναι από τις μεγαλύτερες μονάδες των Βαλκανίων που έγινε με τη βοήθεια του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”” – ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στάθηκε στη συνεχή επικοινωνία και επιθεώρηση των επιχειρησιακών σχηματισμών, κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο της πανδημίας. “Εντοπίσαμε, λοιπόν, ότι εδώ στην Κρήτη παρουσιάζεται μια αύξηση τόσο στις νοσηλείες στις απλές κλίνες covid όσο και στις εντατικές. Είμαστε εδώ, αφενός για να επιθεωρήσουμε τα επιχειρησιακά σχέδια, αφετέρου να δώσουμε οδηγίες και κατευθύνσεις αλλά και να “εισπράξουμε” από πρώτο χέρι από τους διοικητές των νοσοκομείων αλλά και το ΕΚΑΒ, τα οποιαδήποτε θέματα και προβλήματα” – είπε ο κ.Παπαευσταθίου.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό του προσωπικού του ΕΚΑΒ, δημοσιοποίησε το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% με 87%, σε πανελλαδικό επίπεδο, αθροίζοντας το προσωπικό που έχει εμβολιαστεί και το προσωπικό που έχει νοσήσει.

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, αναφερόμενη στην άνοδο των νοσηλειών σημείωσε πως “είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο έτοιμο, ώστε να αντιμετωπίσουμε και το ενδεχόμενο περισσότερων νοσηλειών τόσο σε απλές κλίνες covid όσο και σε κλίνες ΜΕΘ”. Η ίδια αναφέρθηκε και στις νέες κλίνες ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ που θα λειτουργούν πλέον, ανεβάζοντας το διαθέσιμο αριθμό από 11 σε 27.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.