Κορωνοϊός – Στα όριά τους τα νοσοκομεία λόγω ασθενείας γιατρών

Ημερομηνία:

Συναγερμός έχει σημάνει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, με 92 υγειονομικούς σε σύνολο 3.400 να βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα κρούσματα αφορούν τόσο σε γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και σε διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Περισσότερα από 300 άτομα με σοβαρά συμπτώματα της «Όμικρον» πήγαν κατά τη διάρκεια της εφημερίας για να εξεταστούν. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 150 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, με την πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας να φτάνει το 100%.

9 διασωληνωμένοι ασθενείς Covid περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι εντατικής στο ίδιο ή σε άλλο νοσοκομείο.

Οι υγειονομικοί που βρέθηκαν θετικοί τέθηκαν σε καραντίνα. Κόλλησαν εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.

Μεγάλη θετικοποίηση όμως υπάρχει και στους ασθενείς που νοσηλεύονται με άλλα νοσήματα. Εισάγονται ως αρνητικοί με μοριακό τεστ και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς στον επανέλεγχο βγαίνουν θετικοί.

Εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, κατήγγειλαν στο MEGA πως δεν υποβάλλονται από το νοσοκομείο σε rapid test.

79 κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στο προσωπικό του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς σε σύνολο 2.800 εργαζομένων.

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, γιατρός που εργαζόταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διαπίστωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της βάρδιας ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Είχε υποβληθεί σε μοριακό τεστ την προηγούμενη ημέρα και το δείγμα στάλθηκε στην Αθήνα για έλεγχο παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο διαθέτει αναλυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλα νοσοκομεία έχουν βρεθεί θετικοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο προσωπικό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οδικός χάρτης για τα αγροτικά οικόπεδα –...

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι αγρότες όσο...

Προσυνέδριο της ΝΔ – Μητσοτάκης: «Αυτή η...

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εθνικών...

Οδικός χάρτης για τα αγροτικά οικόπεδα –...

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι αγρότες όσο...

Προσυνέδριο της ΝΔ – Μητσοτάκης: «Αυτή η...

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εθνικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

SYN.KA! : Αναδείχθηκε η τυχερή που κέρδισε ένα αυτοκίνητο στον διαγωνισμό «Κάθε Μέρα Πασχαλιά»

Τα SYN.KA ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον γιορτινό διαγωνισμό «Κάθε Μέρα...

Ηράκλειο:Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΠΣΚΗ για την Λουίζα Καλοκαιρινού

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου εκφράζει...