Κορονοϊός: Θετικό κρούσμα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να πάρει δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο από όλους τους ναυτεργάτες, μετά την εκδήλωση θετικού κρούσματος κορονοϊού, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Πρόκειται για έναν 72χρονο ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας, ο οποίος εργαζόταν στο πλοίο, αναφέρει η ΠΕΝΕΝ. Συμπτώματα, επίσης, παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος. Το πλήρωμα αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.

Το πλοίο παραμένει στη ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά. Για τα προβλήματα τροφοδοσίας που αντιμετώπιζε το πλοίο τις προηγούμενες ημέρες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπιστούν, πιθανώς και εντός της ημέρας.

Αναφορικά με τα ύποπτα κρούσματα στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» και αφορούσαν δύο Έλληνες ναυτεργάτες, τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται σε διάφορα πλοία με κρούσματα τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των ναυτεργατών και για το σκοπό αυτό να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που γενικευμένα προχωρούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα ναυτεργατικά δικαιώματα τα οποία ασύστολα καταστρατηγούνται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον κορονοϊό από τους εφοπλιστές, έχοντας αυτοί τη συναίνεση του ΥΕΝ».

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Νέα τροπή με τον θάνατο βρέφους στο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 18μηνου κοριτσιού...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Νέα τροπή με τον θάνατο βρέφους στο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 18μηνου κοριτσιού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 16η φορά...

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του e-ΕΦΚΑ και...

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...