Κορωνοϊός: Από την Κρήτη στην Κάλυμνο οι σοροί των 2 ανδρών που κατέληξαν στο ΠΑΓΝΗ

Κορωνοϊός: Από την Κρήτη στην Κάλυμνο οι σοροί των 2 ανδρών που κατέληξαν στο ΠΑΓΝΗ

Σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 μεταφέρθηκαν τελικά στην Κάλυμνο μέσω Κω, οι σοροί των 2 ασθενών που κατέληξαν στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον 74χρονο Μανώλη Μαγκλή και τον 81χρονο Αντώνη Φράγκο που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη την περασμένη Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα, όπου είχαν διακομιστεί από το Νοσοκομείο Καλύμνου στις 11 και 12 Μαρτίου 2021 αντίστοιχα.

Η μεταφορά έγινε με ναυλωμένο από τις οικογένειες των εκλιπόντων αεροσκάφος cargo που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κω και στη συνέχεια η μεταφορά στην Κάλυμνο θα γίνει ακτοπλοϊκώς.

Απίστευτη ταλαιπωρία

Δυστυχώς οι οικογένειές των εκλιπόντων, σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, υποβλήθηκαν σε μία ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου, που ήρθε να προστεθεί στον πόνο τους και στο βαρύ πένθος από την απώλεια προσφιλών τους ανθρώπων.

Τα «πρωτόκολλα» που ισχύουν και επικαλέστηκε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ δεν επέτρεψε την ταρίχευση των σορών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η μεταφορά να γίνει ακτοπλοϊκώς μέσω Πειραιώς όπως γινόταν σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ότι προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος σε άλλη περιοχή από αυτή που κατέληξε, αυτό θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα κάτω των 8 ωρών. Πρακτικά σημαίνει μόνο αεροπορικώς με ναυλωμένο αεροπορικό μέσο.

Όταν οι συγγενείς κανόνισαν να ναυλώσουν αεροπορικό μέσο βρήκαν άλλα εμπόδια μπροστά τους. Χρειαζόταν ειδική άδεια από ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Προστασίας.

Οι οικογένειες των εκλιπόντων όταν είδαν αυτές τις απίστευτες και αξεπέραστες δυσκολίες, ανέθεσαν τις περιπτώσεις αυτές σε δικηγορικό γραφείο στην Καλύμνο, που με αλλεπάλληλα έγγραφα και συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες όλες αυτές τις ημέρες, προσπαθούσε να βρει λύση, εισπράττοντας τις περισσότερες φορές αρνητικές απαντήσεις ή αναρμοδιότητα.

Τελικά το πρωί της Δευτέρας, αφού ξεπεράστηκαν τα περισσότερα εμπόδια και αφού ενημερώθηκε και το Γραφείο του Εισαγγελέα Ηρακλείου, μετά την παρέμβαση πολίτικων στελεχών της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλύμνου, την παρέμβαση στελέχων της κυβέρνησης, αλλά κυρίως λόγω των παρεμβάσεων του προέδρου του ΕΟΔΥ, κυρίου Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κυρίου Βασίλη Παπαγεωργίου, δόθηκε ειδική άδεια μετακίνησης των σορών και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της μεταφοράς.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τα ασφαλισμένα φέρετρα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Σήμερα το πρωί τελικά, με ειδική πτήση μισθωμένου αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο οι σοροί των δυο ανδρών.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τα ασφαλισμένα φέρετρα, όπως προβλέπουν οι υγειονομικοί κανονισμοί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κω. Από εκεί θα παραληφθούν από οχήματα του γραφείου τελετών που θα τα μεταφέρει σε σκάφος που θα αναμένει στο Μαστίχαρι για να τις μεταφέρει στην Κάλυμνο, ώστε nα κηδευτούν στα χώματα του τόπου που έζησαν κοντά στις οικογένειες τους.

cretapost.gr

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.