Κορωνοϊός: Τρεις ταχύτητες στην ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Τρεις ταχύτητες στην ΕΕ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Μετά και την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απεδείχθει για μια ακόμη φορά ότι είναι αδύνατο οι 27 να βρουν έναν κοινό βηματισμό ακόμη και για τα πιο σοβαρά.

Η σύνδεση, για πρώτη φορά του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων, ακολουθήθηκε από ακόμη άκαρπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η έλλειψη ενιαίας γραμμής ακόμη και στην παρούσα υγειονομική κρίση, αποτυπώνεται και στις τρεις ταχύτητες με τις οποίες οι σημαντικότερες χώρες της Ευρώπης προτείνουν την χρήση του σκευάσματος της Βρετανοσουηδικής εταιρείας σήμερα.

Η ευρωπαϊκή στρατηγική για το εμβόλιο της AstraZeneca θέλει το εμβόλιο να χορηγείται μόνο στους άνω των 60 ετών σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Σε άνω των 55 ετών σε Γαλλία και Βέλγιο, ενώ το οριστικό «πάγωμα» των εμβολιασμών με AstraZeneca θέσπισαν Δανία και Νορβηγία.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη πρακτική μεγαλώνει την ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, ενώ υπερτονίζει και το πρόβλημα ενότητας στους κόλπους της Ένωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.