Κορωπί: Ζημιές σε κτίρια από την φωτιά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ημερομηνία:

Σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια έχει προκαλέσει, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Κορωπί.

Όπως τόνισε και η Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παρά το «μπαράζ» από το 112, αρκετοί κάτοικοι αντί να εκκενώσουν παράμειναν στη σημείο και προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες και τα ζώα τους.

Τη φωτιά συντηρούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανίες και κάποιες κατοικίες

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Ποσειδώνος

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου

– Στη συμβολή των οδών ‘Ανδρου και Ασημάκη Παλαιστού

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου  στο ρεύμα προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, σε κατοικημένη περιοχή του Δήμου Βάρης-Κορωπίου.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχει θέσει 10 υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ -Πακέτο κοντά στα 2 δισ. και τελική ημερομηνία εκλογών

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Τρίτη 14 Ιουλίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου,...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...