Κορυφαία διάκριση για την Καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Απονομή του Robert Kellner Lecture Award 2025 στο Συνέδριο Euroanalysis 2025, Βαρκελώνη

Μια νέα κορυφαία διεθνή διάκριση είχε η Καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο Διεθνές Συνέδριο Euroanalysis 2025, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, της απονεμήθηκε το Robert Kellner Lecture Award 2025, μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διακρίσεις στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας.

Το βραβείο Robert Kellner Lecture Award αναγνωρίζει κορυφαίους Ευρωπαίους επιστήμονες που έχουν ουσιαστική συμβολή τα τελευταία πέντε χρόνια στην προώθηση της έρευνας ή της εκπαίδευσης στην Αναλυτική Χημεία. Το βραβείο καθιερώθηκε από τον Τομέα Αναλυτικής Χημείας των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Χημικών (Division of Analytical Chemistry of the European Chemical Societies) προς τιμήν του Καθ. Robert Kellner, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Απονέμεται κάθε δύο χρόνια και η επιλογή γίνεται από ειδική κριτική επιτροπή, έπειτα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, που κατατίθενται από τις ενώσεις χημικών κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Ανάμεσα στους προηγούμενους βραβευθέντες συγκαταλέγονται κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας.

Φέτος, η κριτική επιτροπή των βραβείων αποφάσισε να απονείμει το βραβείο στην Καθ. Έλια Ψυλλάκη και στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά “για τις σημαντικές ερευνητικές της συνεισφορές τα τελευταία πέντε χρόνια, ιδίως όσον αφορά τη θεωρία, την πρακτική και τον αντίκτυπο της πράσινης αναλυτικής χημείας και της πράσινης προετοιμασίας δειγμάτων”.

Είναι η πρώτη φορά που η διάκριση αυτή απονέμεται σε καθηγητή ελληνικού πανεπιστημίου. Η βράβευση της Καθ. Έλιας Ψυλλάκη αποτελεί μεγάλη τιμή για το Πολυτεχνείο Κρήτης και για τη χώρα μας, καθώς αναδεικνύει τη συμβολή της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στη διεθνή έρευνα σε έναν τομέα με καθοριστική σημασία για την υγεία και το περιβάλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας»...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Βραδιά Χορωδιακής Μουσικής | Από τον Χέντελ...

Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και...

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας»...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Βραδιά Χορωδιακής Μουσικής | Από τον Χέντελ...

Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φως στο Τούνελ: Ο «νόμος της κατσούνας» και οι «ύποπτοι» για τον θάνατο του Αλέκου Δασκαλάκη

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Τούνελ» για το καθεστώς αυθαιρεσίας ορισμένων...

Συγγνώμη από την Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Φταίει η ρωσική επιθετικότητα»

Το Κίεβο δεσμεύεται να μην ξανασυμβεί όμοιο περιστατικό και...

Εορτολόγιο 6 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...