Κραυγή αγωνίας από ηλικιωμένη: Κινδυνεύει να μείνει άστεγη

Ζητά ένα σπίτι για να μείνει ή ακόμη και να συγκατοικήσει

Καθημερινό αγώνα επιβίωσης δίνει η 75χρονη κ. Ευτυχία Καντανολέων, που, παρά την αναπηρία και τα διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να της γίνει έξωση από το σπίτι που ενοικιάζει, καθώς δεν μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή του ενοικίου της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει σύνταξη 340 ευρώ και μέχρι πρότινος, με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε, τα «κουτσοκατάφερνε κάπως». Από τη στιγμή όμως που της έκοψαν το επίδομα, άρχισαν και τα οικονομικά βάσανά της. Αυτή τη στιγμή μένει μόνη. Άλλη περιουσία και βοήθεια δεν έχει…

«Έχω πολλά προβλήματα υγείας. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, και 67% αναπηρία. Έπαιρνα το επίδομα, όμως από τον περασμένο Μάιο μου το κόψανε. Τώρα παλεύω με τα 340 ευρώ της σύνταξης που παίρνω να πληρώνω τα φάρμακά μου και να προσπαθώ να επιβιώσω. Πώς όμως μπορεί να ζήσει κανείς με αυτά τα λεφτά, όταν έχει να πληρώνει ενοίκιο και να αντιμετωπίζει τόσα σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μου επιτρέπουν να δουλέψω; Αυτή τη στιγμή κινδυνεύω να με βγάλουν από το σπίτι που μένω, καθώς δε δύναμαι να πληρώσω τα ενοίκια. Δεν έχω πού αλλού να μείνω και φοβάμαι πως στην κατάστασή μου θα βρεθώ στον δρόμο. Είμαι “επί ξύλου κρεμάμενη” και ζητάω βοήθεια για να μη ζήσω χειρότερες καταστάσεις», λέει η κ. Ευτυχία πικραμένη και φοβισμένη για το πώς της τα έφερε έτσι η ζωή.

Αυτό που ζητάει για να μη βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο είναι να της παραχωρηθεί ένα σπίτι, είτε για να μένει μόνη της είτε για να συγκατοικήσει, ώστε να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της και να μη βρεθεί στον δρόμο εκτεθειμένη στο κρύο και στη βροχή.

Η ίδια κάνει έκκληση σε όσους αντιληφθούν το δράμα της και θέλουν να της συμπαρασταθούν να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνο 2810/233.265, υπενθυμίζοντας πως αυτό που ζητάει είναι ένα σπίτι να μείνει και να συνεχίσει, όσο μπορεί και οι συνθήκες τής το επιτρέπουν, να ζει…https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.