Κρήτη: 263 γυναίκες και 30 άνδρες εγκατέστησαν το panic button το 2024

Ημερομηνία:

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στο νησί

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, καθώς το 2024 η συνολική αύξηση των περιστατικών στο νησί συγκριτικά με το 2023 άγγιξε το 62%!

Αυτό αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της αποτίμησης του έργου των Αστυνομικών Διευθύνσεων για το 2024, που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, η προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Αστυνόμο Β’, Αγγελική Μπερνιδάκη.

Η κ. Μπερνιδάκη τόνισε ότι οι αστυνομικές διευθύνσεις και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία, σημειώνοντας μάλιστα μεγάλες επιτυχίες και θέτοντας ως στοίχημα τις συλλήψεις των δραστών, οι οποίες μάλιστα το 2024, αυξήθηκαν κατά 66%. Αριθμητικά, όπως είναι αναμενόμενο, τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα στο Ηράκλειο, ωστόσο αν γίνει αναγωγή ανά 100.000 και οι 3 πόλεις, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, συγκαταλέγονται στις πόλεις που κατέχουν τα αρνητικά «πρωτεία».

Χαρακτηριστικά, όπως σημείωσε η προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, κάθε μέρα πραγματοποιούνται 2.5 συλλήψεις από τα 4 περιστατικά που σημειώνονται στο νησί, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των δικογραφιών που σχηματίζονται. Ειδικότερα, όπως συμπλήρωσε η κ. Μπερνιδάκη, οι δικογραφίες το 2023 ήταν 902, ενώ το 2024 αυξήθηκαν στις 1461.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας συνολικά στο νησί υπερδιπλασιάστηκαν, με την αύξηση τους να αγγίζει το 62% συγκριτικά με το 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 1600 θύματα συνολικά, τα 200 ήταν ανήλικα παιδιά!
Σύμφωνα με την κ. Μπερνιδάκη το 2024 προτάθηκε σε 826 γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας η εγκατάσταση της εφαρμογής panic button, ενώ η εφαρμογή τελικά εγκαταστάθηκε σε 263 γυναίκες και σε 30 άντρες.

Τέλος, όπως πρόσθεσε η κ. Μπερνιδάκη 27 γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, φιλοξενήθηκαν σε safe houses.https://cretaone.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού...

Στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου σημειώθηκαν...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαρτίου η...

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Ηράκλειο:Βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού...

Στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου σημειώθηκαν...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαρτίου η...

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου

Στον αύλειο χώρο του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χερσονήσου σημειώθηκαν...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Xανιά:Κορυφαία περιβαλλοντική διάκριση για το Δήμο Καντάνου-Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

𝝟𝝤𝝦𝝪𝝫𝝖𝝞𝝖 𝝥𝝚𝝦𝝞𝝗𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝩𝝞𝝟𝝜 𝝙𝝞𝝖𝝟𝝦𝝞𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝢 𝝙𝝜𝝡𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪 - 𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪...