Κρήτη: 263 γυναίκες και 30 άνδρες εγκατέστησαν το panic button το 2024

Ημερομηνία:

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στο νησί

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, καθώς το 2024 η συνολική αύξηση των περιστατικών στο νησί συγκριτικά με το 2023 άγγιξε το 62%!

Αυτό αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της αποτίμησης του έργου των Αστυνομικών Διευθύνσεων για το 2024, που πραγματοποίησαν οι επικεφαλής, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, η προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Αστυνόμο Β’, Αγγελική Μπερνιδάκη.

Η κ. Μπερνιδάκη τόνισε ότι οι αστυνομικές διευθύνσεις και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία, σημειώνοντας μάλιστα μεγάλες επιτυχίες και θέτοντας ως στοίχημα τις συλλήψεις των δραστών, οι οποίες μάλιστα το 2024, αυξήθηκαν κατά 66%. Αριθμητικά, όπως είναι αναμενόμενο, τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα στο Ηράκλειο, ωστόσο αν γίνει αναγωγή ανά 100.000 και οι 3 πόλεις, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, συγκαταλέγονται στις πόλεις που κατέχουν τα αρνητικά «πρωτεία».

Χαρακτηριστικά, όπως σημείωσε η προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, κάθε μέρα πραγματοποιούνται 2.5 συλλήψεις από τα 4 περιστατικά που σημειώνονται στο νησί, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των δικογραφιών που σχηματίζονται. Ειδικότερα, όπως συμπλήρωσε η κ. Μπερνιδάκη, οι δικογραφίες το 2023 ήταν 902, ενώ το 2024 αυξήθηκαν στις 1461.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας συνολικά στο νησί υπερδιπλασιάστηκαν, με την αύξηση τους να αγγίζει το 62% συγκριτικά με το 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 1600 θύματα συνολικά, τα 200 ήταν ανήλικα παιδιά!
Σύμφωνα με την κ. Μπερνιδάκη το 2024 προτάθηκε σε 826 γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας η εγκατάσταση της εφαρμογής panic button, ενώ η εφαρμογή τελικά εγκαταστάθηκε σε 263 γυναίκες και σε 30 άντρες.

Τέλος, όπως πρόσθεσε η κ. Μπερνιδάκη 27 γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, φιλοξενήθηκαν σε safe houses.https://cretaone.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε ύπαιθρο – Πάνω από 2.500 ευρώ το πρόστιμο!

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις εκλογές για την προεδρία

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Ολοκληρώνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

Αναζητούνται 33.351 νοικοκυριά που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην...