Η Κρήτη δεν αφήνει τα υδροπλάνα: Με άδεια ίδρυσης και επίσημα το υδατοδρόμιο Σητείας!

Ημερομηνία:

Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης στο υδατοδρόμιο Σητείας και η υποδομή θα μπει πλέον σε στάδιο κατασκευών!
Μετά από καιρό επανέρχεται η Κρήτη στο προσκήνιο των υδροπλάνων με υδατοδρόμιο στη Σητεία! Η Hellenic Seaplanes ορίζει τις εξελίξεις και στην ανατολική πλευρά του νησιού, με το λιμάνι της Σητείας να αποκτάει επίσημα τον δικό της σταθμό εξυπηρέτησης υδροπλάνων! Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Σητείας, γεγονός που φέρνει τα υδροπλάνα ένα βήμα πιο κοντά στη Μεγαλόνησο.

Μαζί με το αεροδρόμιο και την ακτοπλοΐα, η Σητεία ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τα υδροπλάνα, με το νομό Λασιθίου να αποκτάει πλέον πολλαπλές μεταφορικές δυνατότητες. Αυτό ενισχύεται και από το ήδη εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στο λιμάνι της Σητείας που επιτρέπει 6 ζεύγη πτήσεων την ημέρα με υδροπλάνα.

Η χωροθέτηση των θαλασσοδιαδρόμων στη Σητεία επιτρέπει τη διασύνδεση με άλλες εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων την Ιεράπετρα και την Κίσσαμο ενώ αναμένεται να αυξηθεί η κινητικότητα για island hopping δρομολόγια στo Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα προς τις υποδομές σε Δωδεκάνησα και άλλους προορισμούς των Κυκλάδων με την ολοκλήρωση της κατασκευής και πιστοποίησης λειτουργίας του υδατοδρομίου της Σητείας.

Η Σητεία θα εξελιχθεί σε κόμβο για τα υδροπλάνα!
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε μεταξύ άλλων για το εγκεκριμένο υδατοδρόμιο Σητείας: «…Αδειοδοτήθηκε το υδατοδρόμιο στη Σητεία και η Κρήτη αποκτάει και πάλι σφυγμό αναφορικά με την έλευση των υδροπλάνων στο νησί. Με τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων χτίζουμε ένα πανελλαδικό δίκτυο που θα είναι καταρχήν βιώσιμο και θα έχει ο επιβάτης τη δυνατότητα να πάει σε περιοχές που είναι είτε πολύ δύσκολο να μετακινηθεί οδικώς είτε πολύ χρονοβόρο με το πλοίο…»

Για τα πλεονεκτήματα που φέρνει η δημιουργία του υδατοδρομίου, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, κ. Μανώλης Αιλαμάκης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες μας και όχι μόνο, ότι σήμερα στη Σητεία κατοχυρώθηκε η άδεια υδατοδρομίου, με σωστά βήματα οργάνωση προγραμματισμό θα μπορέσουμε να πετάμε στα υδάτινα πεδία και σε άλλα υδατοδρόμια της Κρήτης και του Ν. Αιγαίου, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό πτήσεων ημερησίως, επίσης θα μπορούν να πραγματοποιούνται παράπλευρες δραστηριότητες που αφορούν το υδροπλάνο, όπως στάθμευση και ανεφοδιασμός του αεροσκάφους, ώστε να μπορεί να μετακινείται σε προορισμούς που ήταν δύσκολο πιο πριν. Η Ανατολικότερη πόλη της Κρήτης, η Σητεία έχει κατοχυρώσει μια θέση ορόσημο στην σκακιέρα του τουρισμού».
###

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για απόπειρα ζωοκλοπής

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής στο Λασίθι...

Μανώλης Μενεγάκης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός και οργανωμένες λύσεις...

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας...

Λασίθι:Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για απόπειρα ζωοκλοπής

Συνελήφθησαν -4- ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ζωοκλοπής στο Λασίθι...

Μανώλης Μενεγάκης: Ολοκληρωμένος σχεδιασμός και οργανωμένες λύσεις...

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Ισχυρή άνοδος στην κρουαζιέρα – Πλησίασε το 1 εκατομμύριο η επιβατική κίνηση το 2025!

Η εικόνα που διαμορφώνεται για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα...

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής στο επίκεντρο εκδήλωσης στις ΗΠΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...

Oxford Economics: Ωφελημένη τουριστικά η Ελλάδα από τον πόλεμο

Περί τα 28 εκατ. ταξίδια από τη Μέση Ανατολή...