Κρήτη: Αγωνία για την 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ – Ελπίζουν σε ένα «θαύμα»

Η μαθήτρια παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, παλεύοντας να ξεπεράσει το εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα.
Tην κρισιμότερη μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ εν μέσω σχολικής εκδρομής στην Κρήτη. Η μαθήτρια παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου παλεύοντας να ξεπεράσει το εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα που μέχρι τώρα δείχνει πολύ μικρά σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με τον διευθυντή Ανέστη Κιούλπαλη.

«Θέλει περισσότερο χρόνο» λένε οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς πλάι στο κορίτσι που «μοιάζει βυθισμένο σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο».

Όπως τονίζει ο διευθυντής της Μονάδας, στο ekriti.gr,https://www.ekriti.gr/ όταν υποχωρήσει το οίδημα θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλος της.

Δίπλα στο παιδί τους στην Εντατική, καθώς τους έχει δοθεί άδεια να περνούν όσο χρόνο θέλουν μαζί της, βρίσκονται με τις ώρες οι συντετριμμένοι γονείς της.

Ελπίζουν σε ένα «θαύμα» και προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» και να αντέξουν.

Η σχολική εκδρομή που μετατράπηκε σε εφιάλτη
Όλα άρχισαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου όταν το κορίτσι που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τροφικές αλλεργίες και συγκεκριμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, έφαγε βούτυρο.

«Θέλει περισσότερο χρόνο» λένε οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς πλάι στο κορίτσι που «μοιάζει βυθισμένο σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο»

Ένιωσε αμέσως δυσφορία και πήγε στο δωμάτιο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης, εκεί που τη βρήκαν λίγο αργότερα χωρίς σφυγμό συμμαθητές και καθηγητές της.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η 17χρονη που είχε ήδη πάθει καρδιακή ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε.

Η αγωνία κορυφώνεται και για τους φίλους, τους συμμαθητές, τους καθηγητές της που περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ακούσουν μια αισιόδοξη πληροφορία και δεν σταματούν να ελπίζουν ότι ίσως, τελικά θα τα καταφέρει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.