Κρήτη: Ακόμα στο περίμενε για αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς μετά τη φονική θεομηνία

Ημερομηνία:

Αποζημιώσεις – ψίχουλα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου του 2022 στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης διεκδικούσε αποζημιώσεις στο 100%, το ανώτατο ποσοστό αποζημίωσης για ζημιές άνω των 20.000 ευρώ ανέρχεται στο 30%. Επιπλέον, οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές, ύψους 120.000 ευρώ, με τους δικαιούχους να καλούνται να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την εκκαθάριση και πληρωμή έως τη 31η Ιανουαρίου.

Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και Δημάρχων που έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση της Κρήτης από την κυβέρνηση σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, πληγείσες περιοχές όπως στον Δήμο Μαλεβιζίου παραμένουν αθωράκιστες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς δεν έχουν εκπονηθεί ακόμα οι σχετικές μελέτες όπως και τα αναγκαία φράγματα ανάσχεσης.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ από την...

Αχιλλέας Γραβάνης: Οι 3 μεγάλες προκλήσεις για...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι βιολογικές θεραπείες και η πίεση...

Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ από την...

Αχιλλέας Γραβάνης: Οι 3 μεγάλες προκλήσεις για...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι βιολογικές θεραπείες και η πίεση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 11 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός: Ισχυρές αντοχές κόντρα στη γεωπολιτική καταιγίδα – Τα αγκάθια

Η Ελλάδα κερδίζει από τη στροφή των Ευρωπαίων προς...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65 – Όλη η διαδικασία ανανέωσης βήμα-βήμα

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...