Kρήτη:Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ»για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ημερομηνία:

Για μια ακόμα χρονιά εμείς οι επαγγελματίες του Τουρισμού καλούμαστε να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σπουδαία αυτή δράση.

Συμμετοχή στο ΑΕΠ, συμμετοχή στην παροχή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, συμμετοχή στη δημιουργία παράλληλων οικονομικών δράσεων είναι μόνο μερικά από τα οφέλη του τουρισμού σε ένα κράτος, τα οποία έχουν πλείστες φορές αναλυθεί από επαγγελματίες της οικονομοτεχνικής επιστήμης.

Σε περιφέρειες όπως η Κρήτη όχι μόνο δεν αμφισβητούνται τα πλεονεκτήματα του τουρισμού, αλλά γίνονται απτά στην καθημερινότητα μας , προσελκύοντας όλο και περισσότερους επιχειρηματίες να εμπλακούν με το τουριστικό γίγνεσθαι.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι κατά πόσο η επίσημη πολιτεία, η κεντρική εξουσία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και οι λοιποί εμπλεκόμενοι οργανισμοί, μέσω των αρμόδιων στελεχών τους, αιρετών και μη, ενισχύουν και διευκολύνουν τη δράση του Τουρισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις που διευκολύνουν όχι μόνο την προσέλκυση νέων επισκεπτών, αλλά και την ύπαρξη ευχαριστημένων πελατών, που αποχωρώντας από το νησί μας, θα γίνουν πρεσβευτές της τουριστικής μας υπόστασης όχι μόνο στην προσέλκυση νέων αλλά στοχεύοντας και στη διασφάλιση των επιλαμβανόμενων πελατών, κυρίως στον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων.

Προσωπική μας θέση και μέσα από ανταλλαγή απόψεων με επιχειρηματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων Αν. Κρήτης, αλλά και μέσα από την προσπάθεια μας να συνεργαστούμε με φορείς της παραπάνω παραγράφου, διαπιστώσαμε την άρνηση στελεχών να συμβάλουν στη δημιουργία συνθηκών, που θα εξασφαλίζουν στοιχειώδη δεδομένα για την τουριστική παραγωγική διαδικασία, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η εξασφάλιση ησυχίας σε τουριστικές περιοχές, η καθαριότητα , οι κάθε είδους υποδομές κλπ.

Και το ερώτημα απογοήτευσης που γεννάται είναι εάν αυτό γίνεται από έλλειψη γνώσης και ικανοτήτων για τη θέση που υπηρετούν, ή, για μικροπολιτικούς λόγους;

Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, είναι δραματικό, γιατί δυστυχώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε υποδομές και υπηρεσίες εκτός καταλυμάτων, αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους εμπλεκόμενους , με το χώρο του Τουρισμού έμμεσους και άμεσους, να έχουν καλές και δημιουργικές χρονιές.
Γιώργος Χριστοδουλάκης
Πρόεδρος
Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γερμανίδα κατήγγειλε 55χρονο στη Χερσόνησο Ηρακλείου για...

Η καταγγέλλουσα η οποία παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένη, είπε...

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...

Γερμανίδα κατήγγειλε 55χρονο στη Χερσόνησο Ηρακλείου για...

Η καταγγέλλουσα η οποία παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένη, είπε...

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γερμανίδα κατήγγειλε 55χρονο στη Χερσόνησο Ηρακλείου για βιασμό, αλλά… δεν θυμάται τι έγινε

Η καταγγέλλουσα η οποία παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένη, είπε...

Εορτολόγιο 19 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή ονομαστική εορτή σήμερα, Τετάρτη 19...

Ρέθυμνο:Γέμισαν τα ξενοδοχεία, «ζωντάνεψε» η αγορά τον Δεκαπενταύγουστο

Γέμισαν τα ξενοδοχεία, «ζωντάνεψε» η αγορά τον Δεκαπενταύγουστο Ισχυρή “ανάσα”...