Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου – «Ανοίγουν» κι άλλα χωριά

Ημερομηνία:

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος φοβάται, είπε ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομητάκης για τις ρηγματώσεις στο χωριό Μαγαρικάρι.

Μετά τις Βούτες, οι ρηγματώσεις απειλούν και άλλα δύο χωριά στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους κατοίκους να βρίσκονται σε αδιέξοδο και τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φαινομένου.

Οι ρωγμές στο χωριό Βούτες κάθε ώρα επεκτείνονται σε μήκος και πλάτος.

Οι επιστήμονες θα κάνουν μετρήσεις και ελέγχους στις ρωγμές στο έδαφος την τοιχοποιία και τις κολώνες. Τζαμάκια έχουν τοποθετήσει και στα σπίτια.

Οι επιστήμονες έψαξαν το σενάριο της διαρροής νερού που προκάλεσε αστάθεια αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, το φαινόμενο σκίζει την Κρήτη στα δυο κι αλλού όχι μόνο στις Βούτες. Σε Κούλε και Μαγαρικάρι, τα πλάνα του MEGA συγκλονίζουν, η γη κουνιέται αλλά το φαινόμενο δεν οφείλεται σε σεισμό.

Το ερώτημα είναι πλέον τι γίνεται και υποθαλάσσια.

Μιλώντας το LIVE NEWS, ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομητάκης, είπε πως το φαινόμενο αυτό υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο Μαγαρικάρι.

«Τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος φοβάται. Τα σπίτια εδώ και 10 μέρες έχουν ανοίξει. Τη Δευτέρα αναμένουμε να έρθει ο κ. Λέκκας».

Ολοκληρώθηκε η άντληση υδάτων από τα πηγάδια

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ ο έλεγχος και η άντληση των νερών της βροχής από τα υπόσκαφα πηγάδια στις Βούτες, σύμφωνα και με τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας εργασίας η οποία δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει ρηγματώσεις σε κτίρια και υποδομές του οικισμού.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ, παρουσία του καθηγητή Απόστολου Αλεξόπουλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη, του Διευθυντή Μανόλη Κοσμαδάκη, του Προέδρου της Δ.Κ. Βουτών Μπάμπη Αλογδιανάκη και του γεωλόγου Τάκη Σοφίου, έλεγξαν περίπου 20 υπόσκαφα πηγάδια του οικισμού. Από αυτά, μόνο δυο είχαν βρόχινο νερό συνολικής ποσότητας μικρότερης των τριών κυβικών τα οποία και αντλήθηκαν με ειδικό εξοπλισμό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη γίνεται «SPACE Island» της Νοτιοανατολικής...

Το ελληνικό στοίχημα του διαστήματος, περνά από την Κρήτη. Με...

Κρήτη: Η εγκληματική ομάδα εκβίαζε 40 ιδιοκτήτες...

Τουλάχιστον από το 2021 φέρεται να δρούσε εγκληματική ομάδα...

Η Κρήτη γίνεται «SPACE Island» της Νοτιοανατολικής...

Το ελληνικό στοίχημα του διαστήματος, περνά από την Κρήτη. Με...

Κρήτη: Η εγκληματική ομάδα εκβίαζε 40 ιδιοκτήτες...

Τουλάχιστον από το 2021 φέρεται να δρούσε εγκληματική ομάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της 2ης δόσης

Όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή του επιδόματος, η ηλεκτρονική πλατφόρμα...

Η Κρήτη γίνεται «SPACE Island» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το ελληνικό στοίχημα του διαστήματος, περνά από την Κρήτη. Με...

Αρρύθμιστη υπέρταση: Το μέγεθος του προβλήματος και ο νέος σύμμαχος στην αντιμετώπισή της

Το 90% των υπερτασικών ασθενών θα ρυθμιστούν, αν λαμβάνουν...

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων του Ιουνίου. Τις τελευταίες...