Κρήτη: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου – «Ανοίγουν» κι άλλα χωριά

Ημερομηνία:

Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος φοβάται, είπε ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομητάκης για τις ρηγματώσεις στο χωριό Μαγαρικάρι.

Μετά τις Βούτες, οι ρηγματώσεις απειλούν και άλλα δύο χωριά στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους κατοίκους να βρίσκονται σε αδιέξοδο και τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φαινομένου.

Οι ρωγμές στο χωριό Βούτες κάθε ώρα επεκτείνονται σε μήκος και πλάτος.

Οι επιστήμονες θα κάνουν μετρήσεις και ελέγχους στις ρωγμές στο έδαφος την τοιχοποιία και τις κολώνες. Τζαμάκια έχουν τοποθετήσει και στα σπίτια.

Οι επιστήμονες έψαξαν το σενάριο της διαρροής νερού που προκάλεσε αστάθεια αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, το φαινόμενο σκίζει την Κρήτη στα δυο κι αλλού όχι μόνο στις Βούτες. Σε Κούλε και Μαγαρικάρι, τα πλάνα του MEGA συγκλονίζουν, η γη κουνιέται αλλά το φαινόμενο δεν οφείλεται σε σεισμό.

Το ερώτημα είναι πλέον τι γίνεται και υποθαλάσσια.

Μιλώντας το LIVE NEWS, ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομητάκης, είπε πως το φαινόμενο αυτό υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο Μαγαρικάρι.

«Τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχουν σπίτια που έχουν πάρει κλίση και ο κόσμος φοβάται. Τα σπίτια εδώ και 10 μέρες έχουν ανοίξει. Τη Δευτέρα αναμένουμε να έρθει ο κ. Λέκκας».

Ολοκληρώθηκε η άντληση υδάτων από τα πηγάδια

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ ο έλεγχος και η άντληση των νερών της βροχής από τα υπόσκαφα πηγάδια στις Βούτες, σύμφωνα και με τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας εργασίας η οποία δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει ρηγματώσεις σε κτίρια και υποδομές του οικισμού.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ, παρουσία του καθηγητή Απόστολου Αλεξόπουλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη, του Διευθυντή Μανόλη Κοσμαδάκη, του Προέδρου της Δ.Κ. Βουτών Μπάμπη Αλογδιανάκη και του γεωλόγου Τάκη Σοφίου, έλεγξαν περίπου 20 υπόσκαφα πηγάδια του οικισμού. Από αυτά, μόνο δυο είχαν βρόχινο νερό συνολικής ποσότητας μικρότερης των τριών κυβικών τα οποία και αντλήθηκαν με ειδικό εξοπλισμό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε σκάφος με 35 άτομα στον Κουδουμά

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην πολωνική τουριστική αγορά

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Τρεις καταδικαστικές αποφάσεις-σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας

Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος...