Κρήτη:Ανοιχτή Γιορτή για τις επιπτώσεις των καταιγίδων σκόνης της ερήμου στην υγεία

Ημερομηνία:

εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΚΟΝΗΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα «Πειραματική Σκηνή») διοργανώνεται ανοιχτή γιορτή στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ MEDEA «Μείωση των Επιδράσεων των Καταιγίδων Σκόνης της Ερήμου στην Υγεία Υιοθετώντας Στρατηγικές Μείωσης της Έκθεσης». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη πολιτικών αντιμετώπισης των επιπτώσεων της σκόνης στην υγεία, η δημιουργία εργαλείων για έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και η μεταφορά των αποτελεσμάτων στις ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να αναπτυχθούν στρατηγικές προστασίας της υγείας.

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχαν η Παιδιατρική Κλινική που συντόνιζε και τη μελέτη, η Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών -ΕΠΕΧΗΔΙ- του τμήματος Χημείας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα στην Κύπρο και το Ισραήλ.
Το πρόγραμμα άρχισε το Σεπτέμβριο 2017, συνέχισε παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και πρόσφατα οι εργασίες πεδίου ολοκληρώθηκαν.

Θα μοιραστούμε τα πρόδρομα αποτελέσματα της προσπάθειας, μαζί με άλλες πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και δραστηριότητες που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά για το θέμα των καταιγίδων σκόνης της ερήμου και της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, που δημιουργήθηκε από την ομάδα του LIFE+ MEDEA για άμεση ενημέρωση έναρξης/λήξης επεισοδίου σκόνης, μετεωρολογική πρόβλεψη μέρες πριν το επεισόδιο, οδηγίες προφύλαξης (Text/Video) για γενικό πληθυσμό/ασθματικά παιδιά/καρδιοπαθείς και ιστορικό γεγονότων σκόνης.

Προσκαλούμε όποιον έχει ενδιαφέρον για την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και θα είμαστε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και των ΜΜΕ για ενημέρωση, απορίες, στις 5:30 μμ, λίγο πριν την έναρξη της γιορτής.
Η ομάδα LIFE+ MEDEA Κρήτη – Ελλάδα
LIFE+ MEDE

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Ελεύθερος υπό όρους και ο δεύτερος...

Tι υποστήριξε, τι όροι του επιβλήθηκαν. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...

Δήμος Μυλοποτάμου:Προβληματισμοί και διάλογος σε σχέση με...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι η ενημερωτική εκδήλωση...

Ρέθυμνο: Ελεύθερος υπό όρους και ο δεύτερος...

Tι υποστήριξε, τι όροι του επιβλήθηκαν. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...

Δήμος Μυλοποτάμου:Προβληματισμοί και διάλογος σε σχέση με...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι η ενημερωτική εκδήλωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Ελεύθερος υπό όρους και ο δεύτερος υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ για την καταστροφική φωτιά

Tι υποστήριξε, τι όροι του επιβλήθηκαν. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Συντάξεις: Οι πέντε κόφτες λόγω μνημονίων και νόμου Κατρούγκαλου

Οι συνολικές απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων την περίοδο 2015...

Σοκ στον Μυστρά: Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε καταψύκτη – Συνελήφθη ο γιος του (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος κρατούσε για 5 χρόνια...