Κρήτη:Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών του προγράμματος Interreg Europe – CAPonLITTER με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Στην Πορτογαλία συναντήθηκαν οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου «CAPonLITTER – Capitalizing : good coastal practices and improving policies to prevent marine litte – Κεφαλαιοποιώντας καλές παράκτιες πρακτικές και βελτιώνοντας πολιτικές για τον μετριασμό των απορριμμάτων στη θάλασσα» στα πλαίσια της ανταλλαγής εφαρμοσμένων καλών πρακτικών.

Το διήμερο, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, είχε σκοπό την παρουσίαση των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε δήμους και επιχειρήσεις της χώρας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση της βιωσιμότητας των παραθαλάσσιων περιοχών.

Οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους παραθαλάσσιους Δήμους Torres Vedras και Oeiras και να δουν από κοντά τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζουν για την διαχείριση και την προστασία της ακτογραμμής και της παραλίας κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού. Επιπλέον, οι εταίροι του έργου ξεναγήθηκαν στο προστατευόμενο οικοσύστημα Ria Formosa, καθώς και στη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα «Hotel Vila Gale Albacora», που αποτελεί παράδειγμα περιβαλλοντικά βιώσιμης λειτουργίας και διαχείρισης στην ευρύτερη περιοχή της Tavira.

Την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι εταίρος στο έργο CAPonLITTER, εκπροσώπησαν η Ελένη Τζαγκαράκη, συντονίστρια του έργου, η Μαρία Αποστολάκη και η Χρύσα Τσιρίτα, μέλη της ομάδας εργασίας του έργου, καθώς και η Νικολέτα Γκολφινοπούλου, εκπρόσωπος του δήμου Ρεθύμνου και η Κατερίνα Λίτου εκπρόσωπος του δήμου Πλατανιά ως stakeholders.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

PHĀEA: Στην τελική ευθεία η επένδυση των...

Το επενδυτικό σχέδιο της PHĀEA προβλέπεται να υλοποιηθεί στη...

25η Ετήσια Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων,...

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης διοργανώνει στις 7,...

PHĀEA: Στην τελική ευθεία η επένδυση των...

Το επενδυτικό σχέδιο της PHĀEA προβλέπεται να υλοποιηθεί στη...

25η Ετήσια Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων,...

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης διοργανώνει στις 7,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PHĀEA: Στην τελική ευθεία η επένδυση των 121 εκατ. ευρώ στη Νότια Κρήτη

Το επενδυτικό σχέδιο της PHĀEA προβλέπεται να υλοποιηθεί στη...

Εορτολόγιο 29 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Λόφο του Επισκοπείου Ρεθύμνου

26 και 27 Ιουλίου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η ετήσια μνήμη...