Κρήτη: Απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων – Ποια εταιρεία αποπλέει κανονικά

Το πλοίο θα ακολουθήσει διαφορετικό θάλασσιο δρομολόγιο

Απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων έχει εκδώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σύμφωνα και με το δελτίο καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το κρητικό πέλαγος, στο οποίο ανήκει και το λιμάνι του Ηρακλείου, οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι ΑΝΕΚ ανακοίνωσαν επίσημα ότι το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά μόλις λήξει το απαγορευτικό απόπλου.

Ωστόσο οι Μινωικές Γραμμές υπέβαλλαν «σχέδιο ταξιδίου», όπως λέγεται η προβλεπόμενη από τα ειδικά πρωτόκολλα διαδικασία, και με υπεύθυνη δήλωση του πλοιάρχου η οποία κατατίθεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο το πλοίο πρόκειται να αναχωρήσει κανονικά για το ταξίδι του προς τον Πειραιά.

Η εταιρεία αποφάσισε, σύμφωνα με πηγές, το πλοίο να πλεύσει διαμέσου του δυτικού κρητικού πελάγους και του νοτιοδυτικού Αιγαίου όπου οι άνεμοι δεν είναι θυελλώδεις και μέσα από την εν λόγω διαδρομή να καταλήξει τελικά στο λιμάνι του Πειραιά.https://www.cretapost.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.